153 pregleda
Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od Monika Kiris

Koji je poznati američki chef i svećenik 2018. gostovao u Hrvatskoj snimajući svoju kulinarsku emisiju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

OTAC LEO U HRVATSKOJ - SEDMA SEZONA EMISIJE 'RECEPTI OCA LEA'

Poznati američki chef o. Leo Patalinghug gostovao je u Hrvatskoj gdje je snimio nekoliko emisija za svoj kulinarski show. Sedmu sezonu emisije 'Recepti oca Lea' u kojoj je posjetio Zagreb, Mariju Bistricu, Lužnicu kraj Zaprešića i Zadar upravo emitira Laudato TV. Ovaj simpatični svećenik iz Baltimorea je vrsni kuhar koji je svoje kulinarske vještine i druge talente ugradio u pokret 'Milost prije obroka' kojem je cilj ponovno okupiti i jačati obitelji oko obiteljskog stola i zajedničkih obroka. Otac Leo je pohađao poznatu talijansku kulinarsku školu 'Cordon Bleu' u Perugii, autor je kuharice, a sudjelovalo je i u kulinarskom TV natjecanju. Kao urednik i voditelj TV emisije na najvećoj svjetskoj katoličkoj mreži EWTN u 'Receptima oca Lea' spaja glavne sastojke – ljude, hranu i vjeru koja ih povezuje.

U nastavcima, koji su u suradnji s Laudato TV-om, 2018. godine snimani u Hrvatskoj predstavljeni su Zagrebačka katedrala, njezina riznica i grob bl. Alojzija Stepinca, tržnica Dolac, samostan Lužnica, hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke kao i prekrasne turističke lokacije Zadra, kulturna i vjerska baština katedrale svete Stošije, nedovoljno poznato svetište svetog Šimuna starca u kojem se čuva sarkofag s njegovim tijelom, skrivena klauzurna tajna benediktinskog samostana i muzeja te dalmatinska ravnica Kraljevskih vinograda. Cilj suradnje EWTN-a i Laudato TV-a bio je predstaviti hrvatsku sakralnu tradiciju, umjetnost i gastro kulturu te prirodne ljepote, što je ujedno i poticaj razvoju hodočasničkog turizma u Hrvatskoj. Ove snimke hrvatskih ljepota obišle su svijet.

Emisija 'Recepti oca Lea' u programu Laudato TV-a je subotom u 17h.

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...