141 pregleda
Monika Kiris u rubrici Društvo od Monika Kiris

Kakva je humanitarna kampanja "Kilogram dobrote" koju 2022. organizira Mövenpick Hotels & Resorts?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

U Mövenpick Hotels & Resortsu svaki kilogram je bitan: diljem svijeta donira se "Kilogram dobrote" kao podrška onima kojima je potrebna

Tijekom listopada 2022. Mövenpick poziva goste, fanove i pratitelje da doniraju kilograme dobrote kako bi dosegli vrijednost od 25.000 kilograma za sjajnu stvar

Švicarski hotelski brend Mövenpick Hotels & Resorts sedmi je put pokrenuo godišnju humanitarnu kampanju Kilogram dobrote. Od 1. do 31. listopada 2022. gosti, lokalno stanovništvo, ali i svi ostali koji žele sudjelovati mogu donirati kilogram (ili više) potrepština onima kojima je pomoć potrebna. Donacije se mogu ostaviti u bilo kojem Mövenpick hotelu koji sudjeluje u kampanji.

Više od 60 Mövenpick hotela diljem Afrike, Azije, Europe i Bliskog istoka spremno je podržati kampanju i distribuirati donacije u partnerstvu s lokalnim dobrotvornim organizacijama. U Europi ukupno 16 hotela sudjeluje u prikupljanju odjeće, hrane ili školskih potrepština.

Među njima je i novootvoreni Mövenpick Zagreb. Udružio je snage sa SOS Dječjim selom Hrvatska, kojem je potrebna školska oprema, odjeća te higijenski proizvodi kao što su šamponi, sapuni i deterdženti. Ova organizacija kroz dva SOS Dječja sela u Hrvatskoj - u Lekeniku i Ladimirevcima, posvećena je dobrobiti djece. Također rade i na jačanju obitelji i zajednice kao preventivne mjere u borbi protiv napuštanja i društvenog zanemarivanja djece, a dobrotvorne akcije poput ove od velike su im pomoći.

U Švicarskoj su Mövenpick Hotel Lausanne i Mövenpick Hotel & Casino Geneva udružili snage s Crvenim križem. Njihov popis želja uključuje odjeću i igračke. Mövenpick Hotel Basel, Mövenpick Hotel Egerkingen i Mövenpick Hotel Regensdorf trebaju donacije obuće, odjeće i igara u ime Caritasa.

U Njemačkoj, dva  susjedna Mövenpick hotela u Stuttgartu - u zračnoj luci i u Messe & Congress centru - prikupljaju odjeću za Crveni križ u Nürtingenu. Mövenpick Hotel Berlin i Mövenpick Hotel Münster također su odabrali Crveni križ kao partnera. Hotel Mövenpick u zračnoj luci München udružio je snage s NBH Nachbarschaftshilfe, koja vodi dobrotvorne second-hand trgovine i također traži odjeću…

Partner nizozemskim hotelima Mövenpick u Amsterdamu, Haagu i 's-Hertogenboschu je Pieterburen Zeehondencentrum, centar za rehabilitaciju i istraživanje tuljana, a trebaju donacije rabljenih tonera i mobitela.

Ove godine cilj je prikupiti 25.000 kilograma potrepština diljem svijeta i oboriti rekord koji trenutno iznosi 21.921 kilogram.

Kishan Chandnani, globalni potpredsjednik Premium Brandova, rekao je:

"Kroz ova nesigurna vremena, važno je okupiti se kako bismo širili dobrotu tamo gdje je najpotrebnija; to je temeljna premisa Kilograma dobrote. Nadovezujući se na naše kulinarsko naslijeđe, znamo da hrana ima moć činiti dobro i medij je za pozitivne promjene. S našim godišnjim programom Kilogram dobrote, vjerujemo u prepuštanje iskrenim trenucima i pronalaženje dobrote u društvenim promjenama koje možemo učiniti uzvraćanjem."

Također, novi slogan kampanje odražava i DNK brenda:

"Ništa nije slađe od kilograma dobrote" podsjeća na Mövenpickovo kulinarsko nasljeđe i ujedno sažima ideju da se velikodušna djela često dvostruko više nagrađuju".

Gosti, fanovi i pratitelji koji žele širiti ovu poruku na svojim društvenim mrežama uz hashtag #KiloOfKindness i označavanjem @movenpickhotels,  tijekom listopada 2022. mogu dijeliti pojedinosti o kampanji.

Za više informacija o hotelima koji sudjeluju i dobrotvornim partnerima posjetite https://www.movenpick.com/en/kilo-of-kindness.html

Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...