Monika Kiris u rubrici Sport i rekreacija od Monika Kiris

Tko je pobjednik trećeg zadarskog Granfonda 2022.godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Zadranin pobjednik trećeg zadarskog Granfonda!

Odlična organizacija, više od 200 sudionika iz čak 17 zemalja, zvučna imena biciklizma - međunarodni biciklistički spektakl Granfondo Falkensteiner Borik oduševio i profesionalce i amatere

Elizabeta Penić / Lollipop PR

18-godišnji Nicolas Gojković, 17. junior Europe i ukupni pobjednik duge utrke ovogodišnjeg, trećeg po redu, Granfonda Falkensteiner Borik, nakon pobjede rekao je:

”Bilo je teško, puhalo je jugo, konkurencija je bila jaka, ali zato sam još više ponosan što sam pobijedio u rodnom gradu.“

Prva među ženama bila je Petra Zsanko iz Mađarske. Pobjednici kraće utrke na 56 kilometara su Mia Radotić i Pavel Potočki, oboje iz Hrvatske.

Slavni Nizozemac, umirovljeni višestruki biciklistički prvak Johnny Hoogerland, kroz cilj ove izazovne utrke od 112 kilometra prošao je drugi.

”Uz dobru utrku, jako mi je važna i dobra zabava. A ovdje, u hotelu Falkensteiner Club Funimation Borik uživam sa svojom obitelji i svi se odlično zabavljamo!”, rekao je.

U organizaciji Falkensteinera i uz podršku Turističke zajednice grada Zadra i Turističke zajednice Zadarske županije, treće izdanje Granfonda ispunilo je sva očekivanja. Biciklisti su započeli i završili rutu koja uključuje neke od najljepših cesta i najspektakularnijih lokacija Zadarske županije ispred hotela Falkensteiner Club Funimation Borik.

Elizabeta Penić / Lollipop PR

Organizator utrke, Toni Dujmenović, rekao je:

”Od Kine, Turske, Belgije, Nizozemske, Njemačke do naših susjeda – iznimno smo zadovoljni ovogodišnjim odazivom i velikim imenima iz svijeta biciklizma. Sve više je stranih natjecatelja koji dolaze sa svojim obiteljima i osim utrke uživaju u odmoru."

Među brojnim poznatim biciklistima i zaljubljenicima u pedaliranje bili su i Alexander Steffens, svjetski prvak Granfondo Class kategorije iz 2018. godine i Massimiliano Rosolino, bivši talijanski plivač, olimpijski prvak i televizijska zvijezda.

”Ovo je magično mjesto. A kako uvijek na odmor idem s biciklom, ovo je pravi izbor za mene i moju obitelj. Kada se spoje sport, divna lokacija i dobra zabava i rezultat mora biti odličan. A sada, nakon prilično naporne utrke, jedva čekam otići u spa!”, izjavio je Massimiliano Rosolino.

Elizabeta Penić / Lollipop PR

Od najmlađih od 15 godina do najstarijih od 60 godina, profesionalaca i amatera, treće izdanje Granfonda Falkensteiner Borik utrke na jednom je mjestu okupilo sve kategorije biciklista. O biciklističkom izazovu u Zadru svi oni su rekli – odlična organizacija i nikada ljepša staza!

Rezultate utrke možete pogledati OVDJE.

Slična pitanja

1 odgovor 210 👀
1 odgovor 257 👀
1 odgovor 277 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...