Darija Magdalenić u rubrici Osobni razvoj od
Kako znati da li u životu, privatno ili poslovno, slijedimo svoje ili nečije tuđe snove? Kako biti siguran u to?!?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Marija Hojsak od

Idite pouzdano u smjeru svojih snova. Živite život koji ste zamislili. 

- Henry David Thoreau

Svatko od nas se rodi sa svojim talentima i preko njih najčešće dolazimo do nekih svojih snova. Oni su, prema meni, putokaz nama prema onome za što smo nadareni i kamo možemo ići. 

Naravno, okolina u kojoj odrastemo jako nas oblikuje jer iz nje crpimo primjere i uzore za naš život. Stoga je vrlo važno uvijek se dobro preispitati: odakle su naši snovi stigli?

Improve your child's confidence | Psychologies

Naime, svatko od nas prepoznaje svoj talent i nadarenost prema nečem i može ju oblikovati i raditi na tome. Isto tako, svatko od nas se uvijek može sjetiti nekog primjera ako bi trebao izdvojiti tko mu je najveći uzor u životu ili od koga je najviše naučio.

Mislim da ako su nas odgajali da njegujemo svoje talente i da sami u sebi pronađemo ono za što smo nadareni i nađemo dobre uzore, u potpunosti možemo slijediti svoje snove.

S druge strane, ako je okolina ta koja nam nameće što i kako bismo trebali posložiti naš život, tako ćemo se izgubiti u traganju i početi slušati savjete koji su "dobri za nas". 

Stoga, važno je u sebi prepoznati ono bitno i voditi se time, a okolina je ta koja nam može dati informaciju slijedimo li svoje snove na dobar način ili na loš. 

Nino Marić od
E da... ali kako duboko u sebi baš ono jasno razlikovati?!‌
Marija Hojsak od
Pa svatko najbolje poznaje sam sebe... jesi li sretan i zadovoljan u svojem životu ili ne? Odgovorimo na to pitanje i mislim da ćemo si dijelom odgovoriti i za čijim smo snovima išli cijeli život :)
Marija Miljević od
Wee!!! Je, je je. Samo. Što...

Ne poznaje on sebe. :P
Nino Marić od
Miha, ne zezaj. :P
0 glasa
Arnela Abadžija od
kada slijedimo svoje snove zapravo u tome osećamo zadovoljstvo osećamo se ispunjeno i sretno međutim kada slijedimo tuđe snove onda u nekom trenutku ćemo se osjetiti da vodimo promašen život da vodimo život kakav ne želimo kakav nas ne ispunjava i koji ne odgovara našim talentima to će se kad tad ispoljiti a najčešće možemo da vidimo ka tome kada nas neko savjetuje da li ćemo pre poslušati sebe ili ćemo u potpunosti da slijedimo to što nam je neko rekao

Slična pitanja

3 odgovora 337 👀
5 odgovora 1.1k 👀
1 odgovor 1.3k 👀
5 odgovora 806 👀
4 odgovora 1.7k 👀
1 odgovor 2.3k 👀
1 odgovor 601 👀
2 odgovora 471 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...