43 pregleda
Monika Kiris u rubrici Tehnologija od Monika Kiris (7.1k bodova)

Kako Garmin inReach uređaj pomaže osobama pri hitnim slučajevima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija (113k bodova)
prikazano od Znatko

Garmin inReach pomogao u 10 000 incidenata zahvaljujući dvosmjernoj komunikaciji i SOS funkciji

inReach uređaji pružili su SOS pomoć na sedam kontinenata u više od 150 zemalja

Garmin obilježava  prekretnicu od 10 000 SOS incidenata s inReach uređajem. Kao globalni predvodnik u dvosmjernoj satelitskoj komunikaciji, Garmin nudi širok izbor ručnih uređaja s inReach tehnologijom koja omogućuje razmjenu tekstualnih poruka, praćenje lokacije i SOS hitne usluge, pružajući bezbrižnost pojedincima diljem svijeta.

Martina Hečimović / Komunikacijski laboratorij

Uvidi iz 10.000 SOS incidenata

 • Garmin Response koordinirao je inReach SOS incidente u više od 150 zemalja i na svih sedam kontinenata od 2011. godine.
 • Čini se da planinske regije kao što su Pacific Crest Trail, europske Alpe i gotovo cijeli Novi Zeland imaju veliku sklonost SOS incidentima; međutim, hitne situacije ne događaju se samo u udaljenim područjima. Gradovi poput Los Angelesa, Phoenixa i Aspena prijavili su SOS incidente u aktivnostima od vožnje biciklom do planinarenja.
 • Nitko ne očekuje hitnu medicinsku pomoć ili ozljedu. Međutim, u kombinaciji ova dva incidenta predstavljaju gotovo 50% globalnih SOS incidenata2, ističući spremnost koju inReach pruža korisnicima za susret s neočekivanim ili nepredviđenim događajima
 • Pet najčešćih aktivnosti koje su uzrokovale incidente uključuju planinarenje, vožnju automobilom, vožnju motociklom, penjanje/planinarenje i vožnju plovilom.
 • U gotovo jedan od pet incidenata pomoć je pozvao onaj jedan član ekipe koji je kupio uređaj za sebe, ali je mogao pomoći nekom drugom u nevolji.
 • Drugi najveći broj SOS okidača (12%) dolazi od nezgoda u vožnji, što dokazuje da se SOS potrebe ne javljaju samo u visokorizičnim situacijama. Mnogi SOS incidenti u vožnji uključuju ljude kojima je jednostavno potrebna pomoć dok su na cesti i izvan usluge mobilnog telefona.
 • inReach incidenti uključuju niz jedinstvenih slučajeva uključujući hitne slučajeve s kućnim ljubimcima, neočekivane prirodne katastrofe, pa čak i spajanje djeteta s roditeljem nakon potrage.

Kako inReach SOS radi s Garmin Responseom

Zahvaljujući namjenskom SOS gumbu i 100% pokrivenosti globalne Iridium satelitske mreže, korisnici Garmin inReacha mogu brzo prijaviti SOS ako se dogodi hitan slučaj. Nakon prijave SOS-a, čak i ako korisnik ne poduzme nikakvu drugu radnju, uređaj šalje poruku u slučaju opasnosti Garmin Responseu, profesionalnom koordinacijskom centru za hitne slučajeve koji radi 24/7. Garmin Response će komunicirati s pojedincem u nevolji, njihovim navedenim kontaktima za hitne slučajeve i odgovarajućim organizacijama za traženje i spašavanje i drugim dostupnim lokalnim resursima. Oni će dostaviti potvrdu kada pomoć stigne, dati ažurirane informacije o statusu odgovora i ostat će uključeni dok se incident ne riješi.

Pronađi svoj Garmin inReach

Garmin nudi izbor inReach uređaja koji se razlikuju po težini, veličini zaslona i funkcijama, a svi imaju dvosmjernu komunikaciju i SOS mogućnosti.

 • Za bilo koga poput kampera ili običnih entuzijasta na otvorenom koji se nađu bez mobilne usluge, inReach Messenger uređaj je s jednostavnim sučeljem koji pruža jednostavno inReach iskustvo usmjereno na komunikaciju.
 • Za avanturiste koji žele putovati bez opterećenja, inReach Mini 2 je lagan i kompaktan, gdje su veličina i težina opreme najvažniji.
 • Za posvećene istraživače, planinare i lovce, robusni GPSMAP 66i GPS ručni i satelitski komunikator nudi TopoActive mapiranje i inReach tehnologiju za aktivnosti u prirodi.
 • Za cestovne ratnike, Montana serija 700 uključuje zaslon s punim zaslonom osjetljivim na dodir, koji korisnicima omogućuje brzo i jednostavno upisivanje poruka, plus niz opcija montaže za ATV, motocikle, bicikle i još mnogo toga.
 • Za ljubitelje kopnenih putovanja, Tread XL serija napravljena je za svaki dio putovanja i ima mapiranje koje vam je potrebno da ostanete na pravom putu i komunikacijsku tehnologiju da ostanete u kontaktu.
 • Za pomorce, GPSMAP 86sci nudi unaprijed učitane BlueChartg3 obalne karte u vodootpornom, plutajućem dizajnu savršenom za dan na vodi.
 • Avijatičari mogu jednostavno slati i primati poruke putem svoje aplikacije za pametni uređaj Garmin Pilot izravno iz kokpita. Garmin Pilot koristi GPS pozicioniranje inReach Mini 2 za pokretanje georeferenciranog simbola položaja zrakoplova na pokretnom prikazu karte tableta.

Za praćenje uživo, slanje poruka i interaktivne SOS mogućnosti potrebna je aktivna satelitska pretplata. Dostupan je niz pristupačnih godišnjih ili mjesečnih paketa.

Slična pitanja

1 odgovor
Monika Kiris 06.10.2022. pitanje u rubrici Tehnologija od Monika Kiris (7.1k bodova)
1 odgovor
Monika Kiris 01.09.2022. pitanje u rubrici Tehnologija od Monika Kiris (7.1k bodova)
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

15.9k odgovora

3.8k komentara

1.3k korisnika

...