Monika Kiris u rubrici Tehnologija od

Kako Garmin inReach uređaj pomaže osobama pri hitnim slučajevima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Garmin inReach pomogao u 10 000 incidenata zahvaljujući dvosmjernoj komunikaciji i SOS funkciji

inReach uređaji pružili su SOS pomoć na sedam kontinenata u više od 150 zemalja

Garmin obilježava  prekretnicu od 10 000 SOS incidenata s inReach uređajem. Kao globalni predvodnik u dvosmjernoj satelitskoj komunikaciji, Garmin nudi širok izbor ručnih uređaja s inReach tehnologijom koja omogućuje razmjenu tekstualnih poruka, praćenje lokacije i SOS hitne usluge, pružajući bezbrižnost pojedincima diljem svijeta.

Martina Hečimović / Komunikacijski laboratorij

Uvidi iz 10.000 SOS incidenata

 • Garmin Response koordinirao je inReach SOS incidente u više od 150 zemalja i na svih sedam kontinenata od 2011. godine.
 • Čini se da planinske regije kao što su Pacific Crest Trail, europske Alpe i gotovo cijeli Novi Zeland imaju veliku sklonost SOS incidentima; međutim, hitne situacije ne događaju se samo u udaljenim područjima. Gradovi poput Los Angelesa, Phoenixa i Aspena prijavili su SOS incidente u aktivnostima od vožnje biciklom do planinarenja.
 • Nitko ne očekuje hitnu medicinsku pomoć ili ozljedu. Međutim, u kombinaciji ova dva incidenta predstavljaju gotovo 50% globalnih SOS incidenata2, ističući spremnost koju inReach pruža korisnicima za susret s neočekivanim ili nepredviđenim događajima
 • Pet najčešćih aktivnosti koje su uzrokovale incidente uključuju planinarenje, vožnju automobilom, vožnju motociklom, penjanje/planinarenje i vožnju plovilom.
 • U gotovo jedan od pet incidenata pomoć je pozvao onaj jedan član ekipe koji je kupio uređaj za sebe, ali je mogao pomoći nekom drugom u nevolji.
 • Drugi najveći broj SOS okidača (12%) dolazi od nezgoda u vožnji, što dokazuje da se SOS potrebe ne javljaju samo u visokorizičnim situacijama. Mnogi SOS incidenti u vožnji uključuju ljude kojima je jednostavno potrebna pomoć dok su na cesti i izvan usluge mobilnog telefona.
 • inReach incidenti uključuju niz jedinstvenih slučajeva uključujući hitne slučajeve s kućnim ljubimcima, neočekivane prirodne katastrofe, pa čak i spajanje djeteta s roditeljem nakon potrage.

Kako inReach SOS radi s Garmin Responseom

Zahvaljujući namjenskom SOS gumbu i 100% pokrivenosti globalne Iridium satelitske mreže, korisnici Garmin inReacha mogu brzo prijaviti SOS ako se dogodi hitan slučaj. Nakon prijave SOS-a, čak i ako korisnik ne poduzme nikakvu drugu radnju, uređaj šalje poruku u slučaju opasnosti Garmin Responseu, profesionalnom koordinacijskom centru za hitne slučajeve koji radi 24/7. Garmin Response će komunicirati s pojedincem u nevolji, njihovim navedenim kontaktima za hitne slučajeve i odgovarajućim organizacijama za traženje i spašavanje i drugim dostupnim lokalnim resursima. Oni će dostaviti potvrdu kada pomoć stigne, dati ažurirane informacije o statusu odgovora i ostat će uključeni dok se incident ne riješi.

Pronađi svoj Garmin inReach

Garmin nudi izbor inReach uređaja koji se razlikuju po težini, veličini zaslona i funkcijama, a svi imaju dvosmjernu komunikaciju i SOS mogućnosti.

 • Za bilo koga poput kampera ili običnih entuzijasta na otvorenom koji se nađu bez mobilne usluge, inReach Messenger uređaj je s jednostavnim sučeljem koji pruža jednostavno inReach iskustvo usmjereno na komunikaciju.
 • Za avanturiste koji žele putovati bez opterećenja, inReach Mini 2 je lagan i kompaktan, gdje su veličina i težina opreme najvažniji.
 • Za posvećene istraživače, planinare i lovce, robusni GPSMAP 66i GPS ručni i satelitski komunikator nudi TopoActive mapiranje i inReach tehnologiju za aktivnosti u prirodi.
 • Za cestovne ratnike, Montana serija 700 uključuje zaslon s punim zaslonom osjetljivim na dodir, koji korisnicima omogućuje brzo i jednostavno upisivanje poruka, plus niz opcija montaže za ATV, motocikle, bicikle i još mnogo toga.
 • Za ljubitelje kopnenih putovanja, Tread XL serija napravljena je za svaki dio putovanja i ima mapiranje koje vam je potrebno da ostanete na pravom putu i komunikacijsku tehnologiju da ostanete u kontaktu.
 • Za pomorce, GPSMAP 86sci nudi unaprijed učitane BlueChartg3 obalne karte u vodootpornom, plutajućem dizajnu savršenom za dan na vodi.
 • Avijatičari mogu jednostavno slati i primati poruke putem svoje aplikacije za pametni uređaj Garmin Pilot izravno iz kokpita. Garmin Pilot koristi GPS pozicioniranje inReach Mini 2 za pokretanje georeferenciranog simbola položaja zrakoplova na pokretnom prikazu karte tableta.

Za praćenje uživo, slanje poruka i interaktivne SOS mogućnosti potrebna je aktivna satelitska pretplata. Dostupan je niz pristupačnih godišnjih ili mjesečnih paketa.

Slična pitanja

1 odgovor 339 👀
1 odgovor 317 👀
1 odgovor 239 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...