Nino Marić u rubrici Stanovanje od Nino Marić
Koji bi najvažniji savjet dali nekome tko je prvi puta podstanar? Pretpostavljam da pričam o mladim ljudima koji postaju podstanari po prvi put.

Recimo, moj savjet bi bio - plaćajte podstanarstvo gazdi na vrijeme.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Eva Benaković od Eva Benaković
odabran od Nino Marić
 
Najbolji odgovor

Savjeti za novopečene podstanare:

 1. OGLASI?

  Društvene mreže poput Facebook-a pune su oglasa za stan baš u onom mjestu gdje vi tražite. Osim toga, pogledajte i online oglasnike koji se nude na internetu poput Njuškala, Plavog oglasnika ili Index oglasa. Nemojte zaboraviti ni proširiti među bližnjima da ste u potrazi za stanom, jer možda baš oni poznaju pravu osobu koja vam može pomoći.

 1. LJUBAV NA PRVI POGLED

  Ukoliko vam se neki stan sviđa preko fotografija na društvenim mrežama, nemojte bez prethodnog obilaska srljati u odluku za odabirom. Pogledajte sve mogućnosti i svaki stan, i ne vjerujte fotografijama koje su marketinški selekcionirane i fotografirane samo u najboljim dijelovima stana. Dogovorite se za obilazak više stanova u jednome danu, te pripremite polog u slučaju da vam se koji svidi jer se dobra prilika ne propušta! No, u svakom slučaju, dobro provjerite sve nedostatke stana.

 1. FINANCIJSKA POVIJEST

  Ukoliko je stan koji vam se sviđa prethodno bio nastanjen, tražite od gazde pregled plaćenih računa po mjesecima. Tako ste u mogućnosti procijeniti ukupne financijske troškove koje otprilike možete očekivati. Također, ukoliko se odlučite za taj stan, svaki mjesec obavezno slikajte gazdi plaćene račune kako ne bi došlo do problema ili optužbi na vašu odgovornost.

 1. PREGOVARANJE

  Ukoliko uočite neke nedostatke u stanu, a smatrate da je cijena najma previsoka, iskoristite te nedostatke za pregovaranje u vidu spuštanja cijene najma.

 1. DVIJE GLAVE SU PAMETNIJE OD JEDNE

  Uvijek u razgledavanje stana povedite bližnju osobu ili prijatelja. Možda dođete do situacije u kojoj niste previše racionalno prosudili vašu odluku, te je upravo mišljenje druge osobe objektivnije. Može vam ukazati na sve prednosti, ali još bitnije, i mane stana.

 1. PROBLEM – PRIJAVA

  Ukoliko se nađete u bilo kakvim problemima, obavezno pitajte gazdu za kontakt broj osobe ukoliko on nije u blizini, koja bi vam mogla pomoći u određenim situacijama i nedoumica. To može biti neka osoba od povjerenja koja se nalazi u istoj zgradi. Vrlo je važno, osim toga, i odmah prijaviti svaka fizička oštećenja stana zbog kojih ste vi krivi, te u dogovoru s gazdom riješiti takav vid problema.

Slična pitanja

2 odgovora 589 👀
Ivan Gačić 04.11.2021. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivan Gačić
1 odgovor 259 👀
8 odgovora 8.5k 👀
2 odgovora 1.2k 👀
Sandra Vukov 17.11.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Sandra Vukov
2 odgovora 234 👀
1 odgovor 242 👀
4 odgovora 877 👀
2 odgovora 471 👀
Zoran Jurić 10.07.2014. pitanje u rubrici Stanovanje od Zoran Jurić
2 odgovora 6.4k 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...