100 pregleda
Monika Kiris u rubrici Financije od Monika Kiris (8.7k bodova)
promjena rubrike od Redakcija

Kako je Imex banka postala članicom Hrvatske udruge banaka (HUB)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija (129k bodova)
uređen od Redakcija

Imex banka nova je članica Hrvatske udruge banaka (HUB), čime postaje 19. članica i aktivni promotor zajedničkih interesa bankovne industrije 

Sporazum o pristupanju u članstvo HUB-a potpisali su Zdenko Adrović, direktor HUB-a i Dijana Kalinić, članica Uprave Imex banke.

Potpisivanjem „Kodeksa dobre bankovne prakse“ Imex banka potvrdila je prihvaćanje postavljenih standarda poslovanja i otvorene komunikacije prema klijentima i bankama s ciljem promicanja odgovornosti, javnosti i profesionalnosti bankovne struke, zajedno s ostalim članicama HUB-a. Imex banka ubuduće će aktivno sudjelovati i doprinositi na sjednicama i sastancima odbora i radnih skupina HUB-a.

„Prepoznajući članstvo u Hrvatskoj udruzi banaka kao dodatnu vrijednost za našu kreditnu instituciju, nova Uprava Imex banke u sastavu dr. sc. Boris Peko i ja podnijela je zahtjev za pristupanjem u to vrijedno društvo. Naime, svjesni složenosti bankarske regulative i zahtjevnosti implementacije za sve banke, a osobito za male banke, smatramo da smo napravili veliki korak ka približavanju naših zaposlenika najvišim standardima bankarskog poslovanja te vrijednosti umrežavanja s kolegama iz bankarskog sektora“, izjavila je članica Uprave Imex banke, Dijana Kalinić.

Direktor HUB-a, Zdenko Adrović, izjavio je:

„Imex banka je prepoznala djelovanje HUB-a i postala naša devetnaesta članica što nas izrazito raduje jer vjerujemo da će dodatno doprinositi ostvarenju poslovnih ciljeva Udruge i daljnjem razvoju bankarstva u Hrvatskoj. Primjer su kvalitetne i efikasne manje banke koja posluje stabilno već dugi niz godina na našem tržištu i ima poseban fokus na razvoj hrvatskog gospodarstva kroz potporu naše proizvodnje i izvoza.“

Imex banka d.d. financijska je institucija u potpunom hrvatskom vlasništvu s ovlaštenjima za sve vrste transakcija u zemlji i inozemstvu. Banka je prisutna na financijskom tržištu duže od dva desetljeća tijekom kojih je izgradila kvalitetnu strukturu klijenata širom Hrvatske. Posluju s najvećim privrednim subjektima u zemlji, ali i s manjim tvrtkama, obrtima i građanima kojima nude spektar svih financijskih proizvoda i usluga.

Zapošljavaju 125 djelatnika u 8 poslovnica. Od svog osnutka posluju s dobiti, a poslovna politika bila je i ostala strogo poštivanje kriterija vezanih za kreditne i druge rizike, pa makar i po cijenu umjerenijeg, ali zato stabilnog rasta.

Po kriterijima efikasnosti poslovanja Imex banka je rangirana u sam vrh najefikasnijih banka u Hrvatskoj te s pozitivnim poslovnim trendovima nastavlja razvoj poslovanja.

Slična pitanja

1 odgovor
Nino Marić 27.01.2022. pitanje u rubrici Financije od Nino Marić (15.7k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Monika Kiris 31.10.2022. pitanje u rubrici Financije od Monika Kiris (8.7k bodova)
1 odgovor
Mia Jelinčić 06.05.2022. pitanje u rubrici Financije od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
Znatko medijski pokriva

eCommAwards 2023

MONEY MOTION 2023

Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva
WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023
Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.5k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...