Monika Kiris u rubrici Društvo od Monika Kiris

Koji je najbolji advent u Zagrebu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+14 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Najbolji advent u Zagrebu

Advent kod Matoša pretvara Gornji grad u najromantičniju blagdansku kulisu!

Advent kod Matosa

Popularno Strossmayerovo šetalište na Gornjem Gradu, tamo gdje sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, ponovno oblači svoje blagdansko ruho i pretvara se u jedinstvenu božićnu priču s romantičnom atmosferom, neodoljivim mirisima i okusima tradicionalnih blagdanskih jela, ali i mjesto vrhunske zabave. Božićna priča na lokaciji s najljepšim pogledom na Zagreb počinje za nešto manje od tri tjedna, točnije 26. studenoga 2022.

Na svakom koraku ove najpopularnije blagdanske manifestacije posjetitelji će uživati u pomno biranoj scenografiji koja ih vraća u „dobra stara vremena“ i topli, obiteljski, ugođaj adventa s prve polovice 20. stoljeća. Zahvaljujući posebnoj scenografiji u retro stilu, Advent kod Matoša – Caffe de Matoš, ponosi se titulom najljepše uređene adventske lokacije u Zagrebu koju je osvojio već za svoje prvo izdanje 2017. godine.

Ovogodišnje izdanje Adventa kod Matoša nastavlja tradiciju, ali nudi i brojne novitete. Mirisi su sigurno nešto što će posjetitelji prvo osjetiti. Na šetnici će ih dočekati čak devet crvenih adventskih kućica s bogatom street food ponudom koju čine tradicionalna hrvatska zimska jela, vege ponuda i brojni specijaliteti koje će biti moguće kušati samo na ovoj manifestaciji.

Dimljeni marinirani sporo pečeni buncek s pjenicom od francuske salate, konfitirana patka umotana u mlince, štrudla od krvavica i kiselog kupusa s preljevom od kiselog vrhnja i vlasca, štrudla od jabuke, cimeta i meda s umakom od vanilije, fritule s jabukama, čokoladom, cimetom ili punjene i s posipima, germknedle punjene šljivom i čokoladom s umacima i posipima i pet vrsta cannola samo su dio uistinu originalne ponude.

Advent kod Matosa

Poznati foto - punktovi Adventa kod Matoša, kao što su prozor koji gleda na Zagreb, bezbroj lampica i sitni rekviziti u krošnjama, sjajna pozornica u cabaret stilu, okviri u obliku velikog adventskog vijenca kroz koji se vidi Katedrala, već su uvršteni u najfotografiranije lokacije u Gradu. Ne čudi stoga da su svake godine omiljena atrakcija posjetiteljima, a ove godine pripremaju se i neki novi zanimljivi kutci s kojih Zagrepčani i gosti glavnog grada mogu slati najljepše razglednice diljem svijeta. Najromantičnijih prizora za najljepšu adventsku fotografiju sigurno neće nedostajati.

Advent kod Matosa

Zimski provod upotpunit će koncerti i DJ nastupi. Utorkom i četvrtkom na rasporedu su live izvedbe domaćih, urbanih, bendova kao što su Gelato sisters, NoA & Tour de Funk, Tom & The Twisters, Anya Alu, La papa i drugi. Srijeda, petak, subota i nedjelja rezervirani su za zagrebačke DJ-jeve. Od jazza i funka do rocka i popa, na repertoaru će biti za svakoga ponešto.

Oni najmlađi će pak uživati u subotnjim i nedjeljnim prijepodnevima jer ih kod Matoša čekaju dječje predstave, mađioničar, disco i razne igre. Za njih će biti organiziran i doček Nove godine u podne 31. prosinca. Planiran je i doček za one nešto veće, željne veselja u nešto mirnijoj i romantičnijoj atmosferi. Glazba uživo se, naravno, podrazumijeva.

Advent kod Matoša traje sve do 7. siječnja 2023. godine, a više informacija o programu, koncertima i radnom vremenu bit će dostupne na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

Ana Primorac od Ana Primorac
jedva čekam (h)
Marija Miljević od Marija Miljević
Danas počeo Advent u Zagrebu :)
Marija Miljević od Marija Miljević
EEEEEE bila je takva gužva večeras da bi koncert TBF-a na Gradecu nismo vidli.
+13 glasa
Domagoj Erol od Domagoj Erol

Uvijek najbolji je onaj Advent u Zagrebu koji dolazi, koji se najavljuje, koji je u iščekivanju, kada proradi mašta, kada prorade sjećanja na minule zagrebačke advente, s društvom, s obitelji, s djecom...

Svake godine zagrebački advent iznenadi s nečim novim, nečim inovativnim. To je čar zagrebačkog adventa. Nekada neke godine nečega nema, pa onda sljedeće godine ipak to ponove zbog interesa (klizalište), ali tad grad Zagreb postane čaroban i počinje privlačiti strane turiste. I to je dodatna prilika za Zagreb.

Uživajmo zato u priželjkivanju i čekanju na početak (~) i ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu. :) (f) Svako dobro svima! :) (music) (*) (dance) (*)

+13 glasa
Marija Miljević od Marija Miljević

Najbolji dio zagrebačkog Adventa je Fuliranje (eng. fooling around).

Ove godine Fuliranje je od 26. studenog 2022. na dvije lokacije u centru Zagreba:

  1. ono novo - na terasi Oleander hotela Esplanade
  2. ono tradicionalno - na Strossmayerovu trgu 

Tamo se skupi najviše ekipe, ima različite vrste cuge i fa(s)t food kućica te bude neka dobra moderna strana ili domaća pop muzika primjerena blagdanima. Uvijek je dobra atmosfera upravo zbog ekipe koja se skupi i često sretnem poznate. Problem bude jedino kada su niže temperature pa je hladno iako su kućice zbijene i toplina od roštilja može ugrijati svakoga.

Ako idete na Advent, posjetite svakako Fooliranje. Moja topla preporuka. (h)

Ana Primorac od Ana Primorac
nezaobilazno mjesto. (happy) nisam znala za ovaj drugi. (h) jedva čekam!!! još samo da sniieg padne. (party) a tek kobasice u pecivu? (mm)
Marija Miljević od Marija Miljević
Daaaa! Bit će ludo i ove godine jer dolazi između ova dva Fuliranja i klizalište!
+10 glasa
Nino Marić od Nino Marić

Istočna strana Strossmayerovog šetališta na Gornjem Gradu spremna je za još jedno uzbudljivo izdanje - "Adventa kod Matoša"

Ova drugačija božićna priča koju će obilježiti odlični koncerti, najukusniji zalogaji, najljepši foto punktovi, romantična atmosfera pa čak i dječji program, počinje u subotu 26. studenoga. Zagreb će se ponovno moći pohvaliti najljepše uređenom i naj-šik adventskom lokacijom u Gradu.

Advent kod Matoša

Blagdansko ruho koje navlači popularno šetalište gdje sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša oduševit će na svakom koraku i probuditi sva osjetila zahvaljujući bogatom programu koji garantira odličan provod za sve, pa čak i one najmanje. Ono što se svakako ističe je neodoljiva scenografija ove blagdanske manifestacije koja će vratiti sve posjetitelje u „dobra stara vremena“ i topli, obiteljski, ugođaj adventa s prve polovice 20. stoljeća. Ova naj-šik lokacija u gradu ponovno bi mogla ponijeti titulu najfotografiranije adventske lokacije.

Advent kod Matoša poseban je i po svom dječjem programu svakog vikenda prijepodne, a počinje već ove subote s mađioničarem Japom i dječjim diskom. Dan kasnije, u nedjelju, klinci će uživati u glazbeno - animacijskom programu  Šarenog svijeta koji će im  predstaviti slikovnicu "Snježna priča jedne jele, jedne zime bijele" te se kasnije razgibati u disku. Za mališane je pripremljen i Dječji doček Nove godine uz predstavu, Djeda Mraza i prigodnu animaciju i još poneko iznenađenje.

Advent kod Matoša

Devet crvenih ugostiteljskih kućica – među kojima je i jedna s oznakom Michelin BiB Gourmand - ponudit će uobičajeni a opet drugačiji koncept blagdanske street food ponude. Uz tradicionalna hrvatska zimska jela, tu je i vege ponuda i brojni specijaliteti kao što su dimljeni marinirani sporo pečeni buncek s pjenicom od francuske salate, konfitirana patka umotana u mlince, štrudla od krvavica i kiselog kupusa s preljevom od kiselog vrhnja i vlasca.. Ljubitelji slatkog uživat će u  štrudli od jabuke, cimeta i meda s umakom od vanilije, fritulama s jabukama, čokoladom, cimetom, germknedlama punjenima šljivom i čokoladom s umacima i posipima, cannolima...

Baš kao i ugostiteljska, i glazbena će ponuda biti pravi miks urbanih žanrova, i to  za svakoga ponešto - od jazza, swinga i funka do rocka i popa. Utorkom četvrtkom na rasporedu su live izvedbe (Gelato sistersNoATom & The TwistersAnya AluLa PapaToni Drama i drugi), dok se srijedom, petkom, subotom i nedjeljom čaga uz zagrebački DJ-eve (ZozoKancaBondžaNeno Štef).

Marija Miljević od Marija Miljević
Večerassss!!!

Slična pitanja

1 odgovor 277 👀
4 odgovora 570 👀
4 odgovora 2.8k 👀
1 odgovor 832 👀
1 odgovor 278 👀
1 odgovor 486 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...