Marija Miljević u rubrici Poslovanje od

Da li biznis može biti isplativ (da li se može zaraditi?) ako je taj biznis nastao iz ljubavi i strasti prema nečemu? Postoje li tu neke zamke i na što paziti?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako se odvažiti da krenem u realizaciju poslovne ideje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+15 glasa
Marija Hojsak od

Ljubav i strast su osjećaji koji otvaraju mnoga vrata i vode nas prema ostvarenju naših ciljeva. 

Deset stvari koje trebate znati ako pokrećete vlastiti biznis - STUDOMAT

Ljubav prema nečem prvi je pokretač koji moramo imati da bismo se nečemu toliko posvetili te vjerovali u to. Usto, strast je pokretač koji može održati naš motiv i neprestanu želju i motivaciju prema nečemu. 

Za izgradnju biznisa moramo biti realni i prihvatiti da neće sve biti onako kako smo mi zamisliti. Neke ćemo stvari morat maknuti iz plana, a nekima ćemo se morati prilagoditi. 

Samo čvrsta vjera i upornost dovest će nas do konačnoga cilja da naš biznis bude ostvaren i da bude onakav kakvim ga zamišljamo. 

Domagoj Erol od
Upravo to "moramo biti realni" je često kamen spoticanja mnogih strastvenih poduzetnika. Naime, jednostavno - nisu realni. Tada im posao pati i na kraju propada. Šteta.‌
+7 glasa
Igor Pureta od
uređen od Igor Pureta

Posao mora biti pokrenut zbog ljubavi i strasti prema nekoj ideji. To je velika motivacija za svakog poduzetnika. Međutim, samo strast nije dovoljna da bi posao bio isplativ. Poduzetnik mora jasne ciljeve te viziju, čvrstu strategiju i realan plan za njihovo ostvarenje ovisno o djelatnosti, tržištu, proizvodu/usluzi i ciljanoj publici. U svakom slučaju treba paziti na se okružimo angažiranim zaposlenicima koji s nama dijele slične vrijednosti te strast ka ostvarenju ideje koja pokreće i nas. Nakon toga ja važno paziti i na tijek novca jer mnogi poduzetnici upadnu u probleme zbog nelikvidnosti odnosno nemogućnosti plaćanja kratkoročnih obaveza. Potrebno je detaljno pratiti priliv i odliv novca kako bismo to izbjegli. Uz to je potrebno paziti na troškove i suspregnuti se od kupovanja nepotrebnih stvari ili usluga. Postoje još mnogi načini povećanja profitabilnosti, a trebali biste zapamtiti da profitabilnost nije jedino mjerilo uspjeha poslovanja. Trebali biste uzeti u obzir druge čimbenike, kao što su zadovoljstvo kupaca, angažman zaposlenika, društveni utjecaj, održivost okoliša itd., koji mogu poboljšati vaš ugled i imidž poduzeća te vam omogućiti bolju prodaju. Ali povećanje prodaje nije jedini kriterij kojim trebate upravljati da biste bili profitabilni pa pazite barem na ove koje sam naveo.

dr.sc. Igor Pureta
Upravljanje promjenama

Slična pitanja

5 odgovora 750 👀
1 odgovor 439 👀
1 odgovor 181 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...