85 pregleda
Mila Validžić u rubrici Financije od Mila Validžić (3.3k bodova)

Isplati li se uzeti HPB SuperSmart račun i debitnu karticu i zašto? Kažu da je najbolji od svih računa jer je najjeftiniji u Hrvatskoj ali vidim da transakcije naplaćuju kao i ostali. Možda je ona ipak Revolut jeftiniji od HPB banke?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Domagoj Erol od Domagoj Erol (5.4k bodova)

HPB SuperSmart je ponuda jedine domaće banke (Hrvatska Poštanska Banka) i jedina ponuda domaće banke bez mjesečnih troškova održavanja bankovnog računa, te je nastala u suradnji s domaćom IT tvrtkom Infinum. Transakcije plaćate, ali ne i održavanje računa. Dobivate karticu i internet bankarstvo - besplatno!!!

Mislim da je ovo najjeftinije bankarstvo na hrvatskom tržištu. Ograničeno je što po ovom računu ne možete ići u minus i slično.

Vjerojatno je to odgovor na uslugu koju pruža Revolut.

+6 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac (25.6k bodova)

HPB SuperSmart račun i debitna kartica mogu se isplatiti, ovisno o vašim potrebama i navikama plaćanja. Oni se često promoviraju kao jedan od najjeftinijih računa u Hrvatskoj, međutim, treba paziti na detalje koje nude.

HPB SuperSmart račun je besplatan i ne naplaćuje naknadu za održavanje računa ili transakcije u Hrvatskoj i EU, međutim, transakcije izvan EU-a su skuplje od drugih banka. Također, kartica je besplatna za prvih godinu dana, nakon čega se naplaćuje godišnja naknada.

Revolut je aplikacija koja se koristi za plaćanja i promjene valuta. Ona se često promovira kao jeftinija od HPB banke, međutim, potrebno je paziti na detalje koje nude. 

Dakle, isplati li se uzeti HPB SuperSmart račun i debitnu karticu ovisi o vašim potrebama, navikama plaćanja i potrebnim detaljima. Preporučljivo je usporediti različite opcije i detalje koji nude prije nego što se odlučite za bilo koji račun ili karticu.

+4 glasa
Marin Duganđija od Marin Duganđija (7.5k bodova)

Koliko znam, HPB Supersmart je nastao u suradnji sa tvrtkom Infinum, a vidim da je Domagoj to već i napisao. Samo bih htio potvrditi sa je to trenutno jedini besplatni bankovni račun koji možete otvoriti kod hrvatskih banaka. Sve ostale banke, osim HPB, naplaćuju troškove vođenja računa. Ti troškovi iz godine u godinu rastu.

Zato je moj odgovor:

  • Isplati se HPB Supersmart!

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Mia Jelinčić 18.05.2022. pitanje u rubrici Financije od Mia Jelinčić (2.8k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Marko Radić 31.03.2016. pitanje u rubrici Financije od Marko Radić (8.7k bodova)
1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...