Darija Magdalenić u rubrici Financije od

Pitanje za financijaše ovdje... Ako ih ima. Da li se isplati refinancirati kredit za vrijeme inflacije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Lucija Kolarević od
Danas u ova turbulentna i nestabilna vremena, usudila bih se napisati i "luda" vremena gdje je cijena kruha ista kao i cijena litre benzina na benzinskim postajama rijetko tko da i više ne živi bez kredita. Nekada smo kredit "dizali" za kuće i auto danas ga podižemo kao da kupujemo kruh u pekari. Ljudi danas "na kredit" idu na ljetovanja i onda se žale kako nemaju dovoljno za platit režije na kraju mjeseca.

Još jedna od pomalo nestabilne situacije je i uvođenje eura od 1. siječnja 2023. godine. Veselili smo se davne 2013. godine kada smo ulazili u Europsku Uniju i smatrali kako nam bude bolje živjeti. A danas kada smo na korak euru žalimo se kako je sve skupo i kako nemamo dovoljno za život.

Usudila bih se napisati kako iako čekamo neka bolja vremena, banke su se ogradile od propadanja i ludih ideja svojih klijenata koji bi u doba inflacije, koja danas iznosi oko 12% refinancirali kredite da bi uložili u mjesta stanovanja ili kupili nekretninu na moru. Svima se savjetuje čekanje da Hrvatsku kunu kao službenu valutu Republike Hrvatske zamijenimo Hrvatskim eurom. Jer kako kažu "bit će nam bolje!"
Domagoj Erol od
Možda to izgleda tako, ali benefiti uvođenja eura koje smo još davne 2013. kako kažeš očekivali s veseljem, se nisu promijenili. Isti su i danas. No, druge društvene i ekonomske prilike koje nemaju veze sa uvođenjem eura su se promijenile i zato se sve ovo događa da je skupo i da nemamo dovoljno za život. Znam da moj komentar neće pomoći da imamo više za život, ali ne treba povezivati uvođenje eura s time. Isto bi nam bilo danas i da je euro uveden te iste davne 2013. Samo pogledajte druge EU zemlje kako se pripremaju...‌

Slična pitanja

1 odgovor 267 👀
4 odgovora 439 👀
1 odgovor 3.8k 👀
1 odgovor 323 👀
1 odgovor 595 👀
2 odgovora 2.8k 👀
2 odgovora 622 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...