161 pregleda
Darija Magdalenić u rubrici Financije od Darija Magdalenić

Pitanje za financijaše ovdje... Ako ih ima. Da li se isplati refinancirati kredit za vrijeme inflacije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Lucija Kolarević od Lucija Kolarević
Danas u ova turbulentna i nestabilna vremena, usudila bih se napisati i "luda" vremena gdje je cijena kruha ista kao i cijena litre benzina na benzinskim postajama rijetko tko da i više ne živi bez kredita. Nekada smo kredit "dizali" za kuće i auto danas ga podižemo kao da kupujemo kruh u pekari. Ljudi danas "na kredit" idu na ljetovanja i onda se žale kako nemaju dovoljno za platit režije na kraju mjeseca.

Još jedna od pomalo nestabilne situacije je i uvođenje eura od 1. siječnja 2023. godine. Veselili smo se davne 2013. godine kada smo ulazili u Europsku Uniju i smatrali kako nam bude bolje živjeti. A danas kada smo na korak euru žalimo se kako je sve skupo i kako nemamo dovoljno za život.

Usudila bih se napisati kako iako čekamo neka bolja vremena, banke su se ogradile od propadanja i ludih ideja svojih klijenata koji bi u doba inflacije, koja danas iznosi oko 12% refinancirali kredite da bi uložili u mjesta stanovanja ili kupili nekretninu na moru. Svima se savjetuje čekanje da Hrvatsku kunu kao službenu valutu Republike Hrvatske zamijenimo Hrvatskim eurom. Jer kako kažu "bit će nam bolje!"
Domagoj Erol od Domagoj Erol
Možda to izgleda tako, ali benefiti uvođenja eura koje smo još davne 2013. kako kažeš očekivali s veseljem, se nisu promijenili. Isti su i danas. No, druge društvene i ekonomske prilike koje nemaju veze sa uvođenjem eura su se promijenile i zato se sve ovo događa da je skupo i da nemamo dovoljno za život. Znam da moj komentar neće pomoći da imamo više za život, ali ne treba povezivati uvođenje eura s time. Isto bi nam bilo danas i da je euro uveden te iste davne 2013. Samo pogledajte druge EU zemlje kako se pripremaju...

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...