Mara Pogibeljčić u rubrici Financije od Mara Pogibeljčić
promjena rubrike od Znatko
Da li netko zna da li se može i kako iz Hrvatske zatražiti online kredit u Slovačkoj?

___
* povezano sa odgovorom na pitanje: Gdje se na internetu može dobiti kredit?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

–2 glasa
Mia Marijanović od Mia Marijanović

Hrvati (Hrvatska je dio EU) mogu uzimati stambene kredite u stranim bankama pa tako i u Slovačkoj. Preduvijet za to je jedno od temeljnih načela EU-a tj. slobodan tok roba i kapitala. HUB napomineu da još od početka 2011. godine građani RH u inozemstvu mogu podnijeti zahtjev za kredit koji će svaka banka, sukladno svojoj kreditnoj politici, prihvatiti ili odbiti. Što se odobravanja kredita tiče (pa i u Slovačkoj), strane će banke procjenjivati rizike na isti način kao i naše, tražiti garancije i/ili jamce, priljev plaće na račun, zaloge na pokretnine ili nekretnine, ...

Pri tome, HUB naglašava i razlike u kamatnim stopama. Kažu ovako: "Kamatna stopa na stambene kredite stanovništvu od 5,31%, koliko je u 2013. godini u prosjeku zabilježeno kod hrvatskih banaka, kreće se unutar intervala eurozone. Više stope bilježe banke u Portugalu i Slovačkoj. U zemljama srednje i istočne Europe u EU koje nemaju euro stope su niže u Češkoj i Latviji (4,37% i 4,75%), a više u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Poljskoj (6,01 - 8,79%)." 

 

–4 glasa
Helen Wilson od Helen Wilson
uređen od Znatko
Zdravo,
Ja sam gospođa Helen Wilson, privatni zajam zajmodavac koji daje život vrijeme priliku kredita. Trebate li kredit hitno da plati svoje dugove ili vam je potreban kredit za poboljšanje vašeg poslovanja? Vi ste odbijen od strane banaka i drugih financijskih institucija? Trebate li konsolidacija zajam ili hipoteku? u potrazi za više jer smo ovdje da bi sve svoje financijske probleme stvar prošlosti. Mi posuditi sredstva pojedincima kojima je potrebna financijska pomoć, koja imaju loše kreditne ili je potrebna novca za platiti račune, ulagati na posao po stopi od 2%. Želim koristiti ovaj medij obavijestiti vas da smo pružiti pouzdanu i korisnicu pomoć i da će biti spremni ponuditi kredit.

Slična pitanja

2 odgovora 17.7k 👀
1 odgovor 259 👀
1 odgovor 1.1k 👀
Robert Mali 27.04.2016. pitanje u rubrici Financije od Robert Mali
2 odgovora 3.1k 👀
15.05.2014. pitanje u rubrici Financije od kokoška
3 odgovora 972 👀
Ivan Gačić 18.11.2016. pitanje u rubrici Financije od Ivan Gačić
1 odgovor 202 👀
2 odgovora 607 👀
1 odgovor 3.8k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...