Monika Kiris u rubrici Posao od

Ima li u Hrvatskoj puno previše ugovora o radu na određeno vrijeme?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Mit o ugovorima o radu na određeno vrijeme

U javnom je prostoru prisutan mit da je Hrvatska blizu vrha EU ljestvice po udjelu ugovora o radu na određeno vrijeme, koji se kreće između 20 i 25%

Prema podacima Eurostata, udio ugovora o radu na određeno vrijeme u dobnoj skupini od 15 do 64 godine iznosio je 11,8% u 2021. godini, što je niže od prosjeka EU koji iznosi 12,1%. Krajem rujna 2022. Hrvatska je nešto iznad prosjeka EU (14,6% prema 13,9%), čime je ponovno demantirana tvrdnja da je Hrvatska rekorder po ugovorima na određeno u Europi. Nadalje, oba relevantna izvora (Eurostat, HZMO) pokazuju trend smanjenja ovih ugovora od 2016. do danas.

U raspravi o ugovorima na određeno vrijeme treba u obzir uzeti i specifičnosti domaćeg tržišta:

  • Zbog sezonalnosti ekonomije, visokog udjela turizma (19% BDP-a) i trgovine (24% BDV-a), kao i potrebe za obavljanjem privremenih poslova, broj ugovora na određeno u sezoni poraste za 18%;
  • Kako napominju iz HZMO-a, neke tvrtke, često manji poslodavci koji se suočavaju s brojnim administrativnim opterećenjima, kasnije izmjenjuju obrasce prijavljivanja radnih odnosa pri prelasku s ugovora o radu na određeno na neodređeno vrijeme;
  • Priljev stranih radnika s jednogodišnjim boravišnim i radnim dozvolama povećao je praksu potpisivanja ugovora na određeno vrijeme.

Upitno je je li broj ugovora o radu na određeno vrijeme kvalitativni pokazatelj uspješnosti pojedine ekonomije. Naime, najslabije razvijene članice EU, Bugarska i Rumunjska su među pet zemalja s najmanjim udjelom takvih ugovora, dok puno razvijenije članice poput Nizozemske, Francuske, Italije i Švedske imaju veći udio ugovora na određeno od Hrvatske.

Ako se uzme u obzir službeno proklamirani cilj smanjenja udjela ugovora na određeno za jedan postotni pod do polovice 2026. u odnosu na 2019. (izvor: NPOO-u ), kao i ostvareni pad udjela za četiri postotna boda od 2019. do 2021., nije li došlo do snažnijeg kvalitativnog pomaka u odnosu na plan? 

Stoga, nejasno je na temelju kojih kriterija država opravdava nedavne izmjene instituta ugovora o radu na određeno vrijeme u Zakonu o radu koje uključuju i ograničavanje ugovora na određeno na najviše tri uzastopna ugovora.

Informacije su dobivene od Hrvoja Stojića, glavnog ekonomista HUP-a.

Slična pitanja

1 odgovor 7.9k 👀
1 odgovor 749 👀
Ana Babić 21.05.2023. pitanje u rubrici Posao od Ana Babić
1 odgovor 1.5k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...