Katarina Pofuk u rubrici Zdravlje i medicina od
promjena rubrike od Hrvoje Hladnik

Imate li kakve planove ili viziju kako umjetnu inteligenciju (AI, artificial intelligence), kojom se bavite, implementirati u poboljšanje zdravstva i medicine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+12 glasa
Dejan Filipović od
Umjetna inteligencija (AI) ima veliki potencijal za transformaciju zdravstvene skrbi i medicinskih istraživanja. Neke od primjena AI u zdravstvu su:

Dijagnostika: AI se može koristiti za analizu medicinskih slika i testova kako bi se brzo i precizno dijagnosticirale bolesti. Primjerice, AI se može koristiti za rano otkrivanje raka ili drugih bolesti.

Praćenje zdravlja: AI se može koristiti za praćenje i analizu podataka o zdravlju pacijenata kako bi se brzo prepoznali simptomi i napravile intervencije prije nego što dođe do komplikacija.

AI se može koristiti za analizu velikih količina medicinskih podataka kako bi se identificirale nove terapije i lijekovi.

Poboljšanje zdravstvene skrbi: AI se može koristiti za optimizaciju zdravstvenog sustava, poboljšanje rada bolnica i povećanje kvalitete zdravstvene skrbi.

AI se koristi u robotskoj kirurgiji, što omogućava precizniju kirurgiju i manje invazivne zahvate, što rezultira bržim oporavkom pacijenta.

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...