49 pregleda
Monika Kiris u rubrici Programiranje od Monika Kiris (8.9k bodova)

Gdje besplatno naučiti programirati u Javi na Spring Boot framework-u?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija (131k bodova)

Notch - besplatna ljetna edukacija programiranja 

Jedna od najbrže rastućih IT tvrtki u Hrvatskoj - Notch, svake godine organizira besplatnu ljetnu edukaciju programiranja za sve koji žele naučiti nešto novo ili svoju karijeru odvesti u drugome smjeru. 

Ivan Klarić / Komunikacijski laboratorij

Jedini uvjet kod prijave je da osoba poznaje osnove programiranja kako bi mogla pratiti program, a može se pratiti i online, potrebno je samo: 

  • Imati dovoljno dobar internet
  • I imati malo dobre volje.

Prve četiri godine Devcademy je bio fokusiran samo na Spring Boot, ali od prošle godine dodana su još četiri smjera: Angular, React, .NET i Flutter od kojih polaznici mogu birati koji smjer će im biti ljetni izazov. 

Domagoj Žalac se nakon završene ljetne škole zaposlio u Notchu, gdje radi već četiri godine. Stekao je novo znanje i praksu u Javi sa Spring Boot frameworkom za razvoj REST API servisa, a o Notch Devcadamy kaže:

Iskustvo na Notch Devcademy je bilo odlično i definitivno mogu reći da su se moje vještine programiranja poboljšale nakon ljetne škole. Edukacija je bila u potpunosti remote tako da plaža i ljetne aktivnosti nisu bile uskraćene”.

Ivan Klarić / Komunikacijski laboratorij

Kako izgleda Notch Devcademy? 

Prvo se održava Meet & Greet Day kako bi se sudionici međusobno upoznali i pokupili svoj fresh merch i upoznali stručne Notch mentore. Ukoliko svi sudionici nisu u mogućnosti prisustvovati uživo na Meet & Greetu mogu sudjelovati i online. 

Zatim kreću ljetna predavanja o osnovama i metodama rada odabranog smjera, pri čemu sudionici svaki tjedan rješavaju nove zadatke koji se kreću od jednostavnijih prema sve složenijima, a sudionicima pomažu i mentori koji ih redovito nadgledaju i usmjeravaju kako bi uspješno savladali gradivo. Opseg tjednih zadataka i dalje dozvoljava sudionicima da iskoriste praznike u punom smislu te da upoznaju nove ljude.

Vitomir Marjanović, koji je u Notch timu od završetka ljetne škole, kaže:

Mentori su bili izuzetno susretljivi te su odgovorno shvaćali svoju ulogu. Nerijetko se događalo da su kandidatima individualno detaljno objašnjavali kako riješiti određeni problem ili unaprijediti postojeće rješenje. Ja sam se okušao kao mentor sljedeće godine pa sam na vlastitoj koži shvatio koliko je zapravo angažmana potrebno kako bi mentor savjesno odradio svoj posao

Nakon šest tjedana, održava se dvodnevni Hackhaton u Notch uredu, koji daje mogućnost da sudionici isprobaju rad na izazovnim zadatcima u projektnom timu i pod vremenskim pritiskom.

U posljednih šest godina u Notch-u se zaposlilo više od 40 ljudi, a prošle godine je zaprimljen i rekordan broj prijava - više od 1900! No broj mjesta je ograničen, zbog čega ih je 70 sudjelovalo na Devcademyiju i 30 na Hackhatonu. 

Kako ne bi propustili ovu sjajnu priliku, pratite Notch i Notch Devcademy na LinkedInu jer ćete tamo prvi saznati kako rezervirati svoje mjesto na Notch ljetnoj plaži.

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
Nino Marić 25.01.2022. pitanje u rubrici Programiranje od Nino Marić (15.7k bodova)
1 odgovor
26.01.2014. pitanje u rubrici Programiranje od riapostol
1 odgovor
1 odgovor
Znatkica 28.10.2020. pitanje u rubrici Internet od Znatkica (5.2k bodova)
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.9k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...