Monika Kiris u rubrici Programiranje od

Gdje besplatno naučiti programirati na Flutter framework-u?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Viktor Viljac od

Postoji puno besplatnih izvora na internetu za učenje programiranja u Flutter framework-u. Evo nekoliko preporuka:

  1. Flutter dokumentacija - službeno Flutter web mjesto pruža opsežnu dokumentaciju koja pokriva sve aspekte razvoja aplikacija u Flutter-u. Ovdje možete naći vodiče, primjere i API referencu.

  2. Flutter codelabs - Google nudi besplatne Flutter codelabs koji vas vode kroz proces izgradnje aplikacija u Flutter-u korak po korak.

  3. Flutter Udemy tečajevi - postoji nekoliko tečajeva na Udemy platformi koji su besplatni ili imaju pristupačne cijene, a koji pokrivaju različite aspekte Flutter programiranja.

  4. Flutter YouTube kanali - na YouTubeu postoje mnogi kanali koji se bave programiranjem u Flutter-u. Neke preporuke su Flutter Channel, Tensor Programming, Flutter Explained i Flutter Dev.

  5. Flutter community - Flutter zajednica je vrlo aktivna i podržava se na različitim forumima i društvenim mrežama poput Stack Overflow, Reddit, Discord, Slack i mnogih drugih.

  6. Flutter pub - ovaj popis paketa i dodataka nudi veliku količinu biblioteka i komponenti za razvoj aplikacija u Flutter-u. Možete pronaći gotova rješenja i primjere koda koji se mogu prilagoditi vašim potrebama.

Sve ove opcije nude izvrsne mogućnosti za učenje Flutter programiranja, pa se preporučuje da istražite različite izvore i odaberete one koji najbolje odgovaraju vašem načinu učenja.

+5 glasa
Redakcija od

Notch - besplatna ljetna edukacija programiranja 

Jedna od najbrže rastućih IT tvrtki u Hrvatskoj - Notch, svake godine organizira besplatnu ljetnu edukaciju programiranja za sve koji žele naučiti nešto novo ili svoju karijeru odvesti u drugome smjeru. 

Ivan Klarić / Komunikacijski laboratorij

Jedini uvjet kod prijave je da osoba poznaje osnove programiranja kako bi mogla pratiti program, a može se pratiti i online, potrebno je samo: 

  • Imati dovoljno dobar internet
  • I imati malo dobre volje.

Prve četiri godine Devcademy je bio fokusiran samo na Spring Boot, ali od prošle godine dodana su još četiri smjera: Angular, React, .NET i Flutter od kojih polaznici mogu birati koji smjer će im biti ljetni izazov. 

Domagoj Žalac se nakon završene ljetne škole zaposlio u Notchu, gdje radi već četiri godine. O Notch Devcadamy kaže:

Iskustvo na Notch Devcademy je bilo odlično i definitivno mogu reći da su se moje vještine programiranja poboljšale nakon ljetne škole. Edukacija je bila u potpunosti remote tako da plaža i ljetne aktivnosti nisu bile uskraćene”.

Ivan Klarić / Komunikacijski laboratorij

Kako izgleda Notch Devcademy? 

Prvo se održava Meet & Greet Day kako bi se sudionici međusobno upoznali i pokupili svoj fresh merch i upoznali stručne Notch mentore. Ukoliko svi sudionici nisu u mogućnosti prisustvovati uživo na Meet & Greetu mogu sudjelovati i online. 

Zatim kreću ljetna predavanja o osnovama i metodama rada odabranog smjera, pri čemu sudionici svaki tjedan rješavaju nove zadatke koji se kreću od jednostavnijih prema sve složenijima, a sudionicima pomažu i mentori koji ih redovito nadgledaju i usmjeravaju kako bi uspješno savladali gradivo. Opseg tjednih zadataka i dalje dozvoljava sudionicima da iskoriste praznike u punom smislu te da upoznaju nove ljude.

Vitomir Marjanović, koji je u Notch timu od završetka ljetne škole, kaže:

Mentori su bili izuzetno susretljivi te su odgovorno shvaćali svoju ulogu. Nerijetko se događalo da su kandidatima individualno detaljno objašnjavali kako riješiti određeni problem ili unaprijediti postojeće rješenje. Ja sam se okušao kao mentor sljedeće godine pa sam na vlastitoj koži shvatio koliko je zapravo angažmana potrebno kako bi mentor savjesno odradio svoj posao

Nakon šest tjedana, održava se dvodnevni Hackhaton u Notch uredu, koji daje mogućnost da sudionici isprobaju rad na izazovnim zadatcima u projektnom timu i pod vremenskim pritiskom.

U posljednih šest godina u Notch-u se zaposlilo više od 40 ljudi, a prošle godine je zaprimljen i rekordan broj prijava - više od 1900! No broj mjesta je ograničen, zbog čega ih je 70 sudjelovalo na Devcademyiju i 30 na Hackhatonu. 

Kako ne bi propustili ovu sjajnu priliku, pratite Notch i Notch Devcademy na LinkedInu jer ćete tamo prvi saznati kako rezervirati svoje mjesto na Notch ljetnoj plaži.

Slična pitanja

1 odgovor 402 👀
1 odgovor 782 👀
26.01.2014. pitanje u rubrici Programiranje od riapostol
1 odgovor 385 👀
2 odgovora 647 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...