Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od

Koliko je posjetitelja bilo na Vinistri 2023.?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako je na 29. Vinistri u Poreču 2023.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Veliko zanimanje za istarska vina, Vinistru u tri dana posjetilo više od 10 tisuća vinoljubaca!

Zanimanje za istarska vina iz godine u godinu sve je veće, osim iznimnih malvazija i terana, Istrijani se mogu pohvaliti i odličnim kupažama

Alma Radoš

Završena je 29. Vinistra, najatraktivnija i najpoznatija izložba vina u široj regiji. Kroz porečku dvoranu Žatika od petka do nedjelje prošlo je više od 10 tisuća posjetitelja, među kojima i veliki broj stranih gostiju.

Zbog priprema za najprestižnije svjetsko ocjenjivanje vina - Concours Mondial de Bruxelless, koje se krajem idućeg tjedna održava u ovoj dvorani, broj posjetitelja jednak je prošlogodišnjem, a jednak je i broj vinara, njih 80 izlagalo je u Poreču.

Luka Rossi, predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre, poručuje:

„Istarski vinari iznimno su zadovoljni odazivom, posjetitelji su sve educiraniji, bez obzira je li riječ o domaćim ljubiteljima vina ili strancima dobro su upoznati s istarskom vinskom scenom i dolaze na Vinistru s točno određenim ciljem, znaju što žele, druže se s vinarima i zanimaju se za nove trendove. Želim zahvaliti svim posjetiteljima na dolasku. Vidimo se na 30. Vinistri.“

Alma Radoš

Vinska događanja poput Vinistre i Concours Mondial de Bruxellesa imaju ogromnu vrijednost u brendiranju Istre i Hrvatske kao vinske destinacije i promociji malvazije i terana.

Alma Radoš

Ovogodišnja Vinistra ponudila je i zanimljive radionice poput Decantera s Kvarnera i one o sve traženijim istarskim kupažama. O širokom rasponu kupaža govorili su mladi sommelieri Tomislav Mikinac, Ivan Grgić i Dejan Dević.

Stručni program završio je tradicionalnim predstavljanjem studija vinarstva Veleučilišta u Rijeci kroz pet nagrađenih alumni studenata, poznatijim kao „5 za 5 studija vinarstva“.

Slična pitanja

1 odgovor 228 👀
1 odgovor 237 👀
1 odgovor 339 👀
1 odgovor 298 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...