Dina Kljajić u rubrici Znanost od
promjena rubrike od Znatko

Kako je bilo na konferenciji Data Science Conference Adria - DSC Adria 2023? Kakvi su dojmovi poslije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Redakcija od
odabran od Dina Kljajić
 
Najbolji odgovor

DSC Adria 2023 je tehnološka konferencija koja okuplja najsposobnije umove u industriji podataka. To je mjesto gdje možete pronaći profesionalce, predstavnike akademija te izvršne članove uprava. Zbog toga je medijska platforma Znatko upravo i promovirala ovu konferenciju jer su to vrijednosti s kojima mi iz redakcije želimo povezivati Znatkov brend.

DSC Adria 2023

Programski sadržaj konferencije DSC Adria 2023 je očito osmišljen na način da odgovara potrebama tvrtki koje imaju potrebe za skupljanjem, čuvanjem, analiziranjem i zaključivanjem na temelju - podataka. Ako se pitate koje su to tvrtke, možda je bolje pitati se - a koja to tvrtka danas nema takve potrebe u svom poslovanju?

DSC Adria 2023 - Predavanje

Tema koje je konferencija DSC Adria 2023 obradila dolaze iz područja:

 • analitike sadržaja,
 • računalnog vida,
 • robotike,
 • umjetne inteligencije (AI),
 • big data,
 • podatkovno inženjerstvo,
 • primjena inteligencije u odlučivanju,
 • računalna umjetnost,
 • izgradnja podataka,
 • upravljanje podacima
 • i još mnogo toga...

DSC Adria 2023 - Umrežavanje (Networking)

Uz fantastičnu postavu govornika, konferencija DSC Adria 2023 je čak nama iz medija, iz Znatkove redakcije, omogućila razna umrežavanja, te vjerujemo tako i svima ostalima iz industrije podataka. Pod umrežavanje unutar industrije podrazumijevam povezivanje sudionika s istomišljenciima, a s kojima su mogli raspravljati o najnovijim dostignućima u području podataka i umjetne inteligencije (AI).

DSC Adria 2023 - Dražen Oreščanin, Poslovna inteligencija

Samo neka od imena koji su predavali na DSC Adria 2023 su bili: Lars Rinnan, Tarry Singh, Danko Nikolic, Chan Nasseb, Emmauel R.Goffi, Jose Maria Cavanillas, Iliada Evangelia Kothra, Mihajlo Popesku, Ljupco Todorovski i drugi. Od domaćih izdvojili bi sudjelovanje Dražena Oreščanina iz Poslovne inteligencije - poznate IT kompanije iz industrije podataka.

Oko 100-tinjak stručnjaka je sudjelovalo u predsavanjima i panel raspravama o upravljanju podacima, strojnom učenju, pa i o umjetnoj inteligenciji (AI). U svim tim temama je dominiralo spominjanje ChatGPT alata koji je svugdje u medijima danas glavna tema. Najvažnija stvar koju ste mogli čuti kroz sva predavanju je - primjena u praksi. Alati su tu, napredak tehnologije svi osjećamo, internet je svugdje prisutan u razvijenom svijetu, no kako primjeniti svu tu šumu tehnologija u svakodnevnom poslovanju? Na to je svaki od predavača davao odgovor u svom području i tu je konferencija dala svoj važan doprinos svim zainteresiranim sudionicima.

Naravno, neminovno je bilo govoriti i o etičnosti primjene velike količine podataka uparene zajedno s umjetnom inteligencijom, pa smo i o tome dosta slušali na predavanjima.

Zaključujemo da, bez obzira na porast zabrinutosti oko razvoja tehnologije, te zbog svih mogućih etičkih implikacija koje, zbog napretka tehnologije, nastaju među ljudima u novije vrijeme, big data i umjetna inteligencija (AI) su samo još jedni od novih alatki koje će IT stručnjaci sve više koristiti u poslovanju kako bi im olakšalo povećati prihode kompanije, te u konačnici - zadovoljiti potrebe krajnjih kupaca - nas ljudi.

+5 glasa
Željka Barišić od
Bilo je izvrsno na DSC Adria 2023. Predavanja su bila fantastična, networking izvrstan. I sljedeće godine bit ćemo medijski pokrovitelji i sudionici ovog iznimnog događaja. A što je vama bilo najbolje na konferenciji? Spremate li se možda za DSC Adria 2023. u Beogradu?

Slična pitanja

1 odgovor 189 👀
1 odgovor 145 👀
1 odgovor 206 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...