5.9k pregleda
Monika Kiris u rubrici Poslovanje od Monika Kiris

Kako su se pandemija, rat u Ukrajini, ali i rast cijena troškova, odrazili na transport i logistiku u Europi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija

Europa je od 2020. godine suočena s nizom izazova koji su utjecali na ekonomsku situaciju, poput pandemije koronavirusa, rata u Ukrajini i rastućih troškova prijevoza tereta koji su brojnim sektorima stvorili poteškoće.

Unatoč tome, transport i logistika su iznenađujuće ostali najmanje pogođeni. Naprotiv, došlo je do procvata internetske trgovine i porasta isporuka do krajnjih korisnika, i to čak usred pandemije. 

Zahvaljujući digitalizaciji, razvijenim internetskim platformama za upravljanje skladištima i teretima te educiranim logističkim stručnjacima, greške vezane uz stanje tereta pri isporuci u zadnje su vrijeme svedene na minimum. 

Međutim, uvijek postoje nepredviđene okolnosti za koje čak ni najiskusniji špediteri ne mogu biti pripremljeni.

Raste broj osiguranih pošiljki

Prilikom prijevoza vrijedne robe, lijekova, esencijalnih ulja i elektronike, potrebno je dodatno osiguranje tereta koje pokriva cijelu vrijednost računa tereta u slučaju nesreće. 

Zoran Starčević, direktor tvrtke cargo-partner Hrvatska, tvrtke s 20 godina iskustva, kaže da korisnici sve više koriste ovu dodatnu uslugu te da je, od početka 2023. godine, gotovo 8 % svih transportiranih pošiljki osigurano. 

Dodatno osiguranje tereta podržava cjelokupni proces lanca opskrbe i olakšava svim sudionicima od proizvođača, trgovaca, logističkih pružatelja do krajnjeg korisnika.

"Uz našu stručnost u logistici i partnerstva s vodećim osiguravajućim kompanijama, možete biti sigurni da će vaša roba biti zaštićena u svakom koraku putovanja. Ne zanemarujte važnost osiguranja tereta i slobodno se obratite našem timu kako bismo vam pružili sve potrebne informacije i podršku. Naši stručnjaci su uvijek dostupni kako bi pružili detaljne informacije o osiguranju tereta i njegovim prednostima. Sveobuhvatno osiguranje tereta podržava sigurnost i povjerenje u cijeli lanac opskrbe, od proizvođača do krajnjeg korisnika"

...komentirao je Zoran Starčević, direktor tvrtke cargo-partner u Hrvatskoj.

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...