Redakcija u rubrici Politika od

Hoće li rat u Ukrajini još dugo trajati?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Fatima Kapić od
Sutra, 24.veljače 2024.godine obilježava se druga godišnjica od invazije na Ukrajinu

Prošle godine ,od svih ispitanika iz srednjoeuropskih zemalja, više od 46% se izjasnilo da rat neće potrajati godinama i da će se brzo , tokom 2023.godine završiti.

Ove godine,čak 63% ispitanika vjeruje da će se rat razvući i trajati godinama

Ovom prilikom izjavljujem sućut svim porodicama nevino stradalih u svim ratovima , jer oni koji vode rat su stavili svoje interese iznad života svojih stanovnika koji su ih birali!!
+5 glasa
Monika Kiris od

Pitanje rata u Ukrajini i koliko će dugo trajati još uvijek nema konkretan i pouzdan odgovor. No nedavno je provedeno istraživanje u 12 zemalja Europe, a u nastavku vam donosim pregled rezultata.

Istraživanje je ispitivalo stavove ljudi o završetku rusko-ukrajinskog rata, a provedeno je na identičan način kao i o ono u siječnju 2023., kako bi se što bolje mogla pratiti promjena stavova u regiji. Radilo se o telefonskim anketama, pri čemu je uzorak činilo 1000 ispitanika po svakoj od sljedećih zemalja:  Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji i Poljskoj.  

U 9 od 12 srednjoeuropskih zemalja, od 51% do 63% ispitanika sada vjeruje da će rat potrajati još dulje, nego prije godinu dana, kada su smatrali da će se rat brže privesti kraju. Radi se o sljedećim državama: Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Sjevernoj Makedoniji, Poljskoj, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji i Mađarskoj.

Zanimljivo je da se u Rumunjskoj, Crnoj Gori i Bugarskoj postotak ispitanika koji očekuju završetak rata do kraja godine nije smanjio u odnosu na prethodnu godinu, što znači da velik broj ispitanika vjeruje da će sukob završiti do kraja 2024.

U Srbiji je prošle godine većina sudionika vjerovala u prekid rata do kraja 2023. (njih 62%), sada u 2024. je manji postotak ispitanika koji to očekuju (42%), a 35% ispitanika tvrdi da će rat trajati još godinama. 

Ukratko, Srednja Europa se priprema za dugi rat te velik broj ispitanika ne očekuje skori prestanak sukoba.

Slična pitanja

5 odgovora 852 👀
1 odgovor 257 👀
1 odgovor 238 👀
5 odgovora 359 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...