Isuf Cenaj u rubrici Pravo od
prikazano od Znatko

Tko može da mi napravi tužbu banke ako mi je banka dala lažan savjet? Hvala.

* povezano sa odgovorom na pitanje: Može li se banka tužiti ako mi je dala lažan savjet?
Znatko od
Isuf, uredili smo pitanje kako biste lakše pronašli odvjetnika.‌
Darija Gorić od
bolje biti što dalje od odvjetnika.... moje iskustvo‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Duško Vučevac od

Poštovani,

banku ili bilo koga drugoga se može u ovoj situaciji tužiti ukoliko je dokazano dan pogrešan savjet, davatelj savjeta ga je dao u obavljanju svoje poslovne obveze, a uslijed njega su nastupile dokazane štetne posljedice, dakle naglasak je na mogućnosti dokazivanja navedenih okolnosti.

S poštovanjem                                                                     

odvjetnik DUŠKO VUČEVAC
Savska cesta 17, Zagreb
dusko.vucevac@hotmail.com
tel. 01/4829-216, 099/502-2465

+4 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od
uređen od Frenki (Ilija) Atajić
Poštovani.
Da bi podnjeli tužbu protiv banke ili određenog službenika iste - morate imati čvrsti dokaz ili neposredne svijedoke koji će posvjedočiti da vam je N.N. službenica dala krivi ili pogrešan savjet. Ovdje se ne radi o prevari sa kojom je netko  protupravno stekao određenu financijsku korist, već vjerovatno o zabuni ili lošoj komunikaciji na liniji klijent - bankovni službenik,kojem vi vjerovatno neznate ni osobne podatke bankovne službenice. S obzirom da se ne radi o kaznenom djelu koje se goni po službenoj dužnosti - morali bi ići u klasičnu građansku tužbu sa kojom bi 1. morali identificirati navodnog službenika banke, zatim dokazati da vam je isti dao pogrešnu informaciju, što je vjerujte mi, u ovom slučaju - riječ na riječ - bez pisanog traga i bez svjedoka ne dokazivo. Stoga vam savjetujem, da se obratite nadležnoj banci u odjel za predstavke građana i probate navedeni slučaj riješiti dogovorno (vjerujem daćete tako uspjeti - jer, svima blokiranim se daju savjeti, da otvore zaštićeni račun, a ne isti račun zatvore - a kod vas je evidentno da ste isti imali u toj banci i zatvorili ga) time će te uštedjeti i vrijeme i novac u smislu nepotrebnih troškove. Niste u svojim pitanjima napisali, dali ste ikad probali razgovarati sa nekim u banci - osim sa službenikom na šalteru.?
Moram vam reći, iskreno-bez pisanog dokaza ili neposrednih svjedoka, da i pokrenete tužbu ista će u državnom odvjetništvu biti odbaćena kao neosnovana,jer u tužbi ne možete priložiti ni jedan dokaz od prije navedenih koji će potkrijepiti vašu tvrdnju. Probaj te nači na internetu, besplatne pravne savjete daje jedna ,,udruga,,to su mahom studenti prava i njihov ured je u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu, oni pomažu građanima koji su slabijeg imovnog stanja.Evo vam adresa - Pravna Klinika Tkalčićeva 48-50 Zagreb. Evo vam i lik stranice. Sretno  -https://uoikzz.hr/o-pravnoj-klinici/
–3 glasa
Mario Bedeković od

Imaš ti mnogo odvjetnika koji zastupaju stranke na sudu u borbi s bankama. Neki od najpoznatijih odvjetnika su:

  • Željko Puljić
  • Boris Milošević
  • Ivan Krešimir Vidović
  • Ante Vrdoljak
  • Nicole Kwiatkowski

Ovi odvjetnici imaju iskustvo u tužbama protiv banaka i mogu ti pomoći da pokreneš tužbu protiv banke koja vas je zakinula. Detalje malo proguglaj na internetu.

Ivan Đerek od
nikad čuo za njih :(
Suzanna Marić od
da li je ovaj popis odvjetnika neka glupa izmišljotina?‌
Mario Bedeković od
e jbš ga, ali mi se omaklo ?!?!‌

Slična pitanja

2 odgovora 749 👀
1 odgovor 124 👀
4 odgovora 495 👀
1 odgovor 672 👀
1 odgovor 17.0k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...