Goran Dren u rubrici Web Poslovanje od Goran Dren
promjena rubrike od Znatko
...kao što utječu kontekstualni Google oglasi (AdWords). Dakle, da li Facebook ili Twitter pa i Linkedin mogu biti dobri prodajni kanali za jednu web-trgovinu (nije usko specijalizirana već roba koju trebaju svi).
Jean Louis od Jean Louis
Po prioritetima oglašavanja, forumi i privatni web sajtovi i novinske agencije mogu da daju najkvalitetnije prodaje i povezivanje sa klijentima. Onda dođe najjeftiniji Facebook, ukoliko se zna raditi preko Facebooka, nakon toga dođe Google, pa LinkedIn, pa Twitter. Preko Facebook-a smo prodali za preko €100,000 usluga i to se može smatrati danas možda najpouzdanijim sistemom. Potrebno je raditi sa email bazom podataka i reklamiranjem vanjskih linkova, a ne Facebook stranica, a plaćanje je potrebno vršiti po kliku i to minimalno, sa 0.01 centa do 0.09 centa po kliku, ništa više, otkrivajući dobre ciljne grupe. LinkedIn je dobar kanal za direktnu komunikaciju sa korisnicima. Osobno više nemam niti jedan nalog kod tih mreža i služim se trećim kanalima.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Jean Louis od Jean Louis
Po prioritetima oglašavanja, forumi i privatni web sajtovi i novinske agencije mogu da daju najkvalitetnije prodaje i povezivanje sa klijentima.

Onda dođe najjeftiniji Facebook, ukoliko se zna raditi preko Facebooka, nakon toga dođe Google, pa LinkedIn, pa Twitter.

Preko Facebook-a smo prodali za preko €100,000 usluga i to se može smatrati danas možda najpouzdanijim sistemom.

Potrebno je raditi sa email bazom podataka i reklamiranjem vanjskih linkova, a ne Facebook stranica, a plaćanje je potrebno vršiti po kliku i to minimalno, sa 0.01 centa do 0.09 centa po kliku, ništa više, otkrivajući dobre ciljne grupe.

LinkedIn je dobar kanal za direktnu komunikaciju sa korisnicima.

Osobno više nemam niti jedan nalog kod tih mreža i služim se trećim kanalima.

Na društvenim mrežama se mogu direktno promovirati proizvodi i usluge. Na primjer Facebook i Twitter omogućavaju biznismenima da direktno postavljaju linkove prema proizvodima i uslugama na trećim web stranicama. Facebook pruža u tu svrhu i poslovne stranice, a skoro svaka društvena mreža pruža i mogućnosti direktnog oglašavanja.

Trebalo bi biti jasno da povećanim oglašavanjem dolazi do povećane izloženosti informacija o nekom proizvodu ili uslugama i da se kroz oglašavanje dolazi do klijenata ili kupaca. Tako svaka društvena mreža može, ali ne mora, da direktno utiče na prodaje web-trgovine.

Mnogima su društvene mreže jedini način oglašavanja web-trgovine i njihovi vlasnici oni žive od toga.

Uspjeh prodaje ne ovisi niti o društvenoj mreži niti o trgovini, već o konkretnom znanju koje se primjenjuje da se dobiju klijenti ili kupci. Sasvim je jasno da je potrebno biti majstor ne samo i pripremanju web trgovine već i u prodajnom procesu i u procesu oglašavanja. Poduzetnici koji ne znaju uspješno sprovesti oglašavanje mogu i bankrotirati. Oni koji znaju i koji uče kako to sprovesti, profitiraju iz toga.
+3 glasa
Marinko Zadro od Marinko Zadro
Koliko znam, društvene mreže samo utječu na prepoznatljivost proizvoda (to se zove brending), ali ne na izravnu prodaju.

SAVJET: Ne razmišljaj da ćeš preko Facebook-a nešto prodati.
Jean Louis od Jean Louis
Neispravno, a to Vam sigurno dolazi iz manjka iskustva. Ne možete tako nešto napisati kad nemate prodavačke sposobnosti.

Slična pitanja

3 odgovora 770 👀
1 odgovor 506 👀
1 odgovor 361 👀
5 odgovora 6.6k 👀
2 odgovora 416 👀
2 odgovora 866 👀
1 odgovor 912 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...