424 pregleda
Goran Dren u rubrici Web Poslovanje od Goran Dren (6.2k bodova)
promjena rubrike od Znatko
...kao što utječu kontekstualni Google oglasi (AdWords). Dakle, da li Facebook ili Twitter pa i Linkedin mogu biti dobri prodajni kanali za jednu web-trgovinu (nije usko specijalizirana već roba koju trebaju svi).
Jean Louis od Jean Louis (941 bodova)
Po prioritetima oglašavanja, forumi i privatni web sajtovi i novinske agencije mogu da daju najkvalitetnije prodaje i povezivanje sa klijentima. Onda dođe najjeftiniji Facebook, ukoliko se zna raditi preko Facebooka, nakon toga dođe Google, pa LinkedIn, pa Twitter. Preko Facebook-a smo prodali za preko €100,000 usluga i to se može smatrati danas možda najpouzdanijim sistemom. Potrebno je raditi sa email bazom podataka i reklamiranjem vanjskih linkova, a ne Facebook stranica, a plaćanje je potrebno vršiti po kliku i to minimalno, sa 0.01 centa do 0.09 centa po kliku, ništa više, otkrivajući dobre ciljne grupe. LinkedIn je dobar kanal za direktnu komunikaciju sa korisnicima. Osobno više nemam niti jedan nalog kod tih mreža i služim se trećim kanalima.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Jean Louis od Jean Louis (941 bodova)
Po prioritetima oglašavanja, forumi i privatni web sajtovi i novinske agencije mogu da daju najkvalitetnije prodaje i povezivanje sa klijentima.

Onda dođe najjeftiniji Facebook, ukoliko se zna raditi preko Facebooka, nakon toga dođe Google, pa LinkedIn, pa Twitter.

Preko Facebook-a smo prodali za preko €100,000 usluga i to se može smatrati danas možda najpouzdanijim sistemom.

Potrebno je raditi sa email bazom podataka i reklamiranjem vanjskih linkova, a ne Facebook stranica, a plaćanje je potrebno vršiti po kliku i to minimalno, sa 0.01 centa do 0.09 centa po kliku, ništa više, otkrivajući dobre ciljne grupe.

LinkedIn je dobar kanal za direktnu komunikaciju sa korisnicima.

Osobno više nemam niti jedan nalog kod tih mreža i služim se trećim kanalima.

Na društvenim mrežama se mogu direktno promovirati proizvodi i usluge. Na primjer Facebook i Twitter omogućavaju biznismenima da direktno postavljaju linkove prema proizvodima i uslugama na trećim web stranicama. Facebook pruža u tu svrhu i poslovne stranice, a skoro svaka društvena mreža pruža i mogućnosti direktnog oglašavanja.

Trebalo bi biti jasno da povećanim oglašavanjem dolazi do povećane izloženosti informacija o nekom proizvodu ili uslugama i da se kroz oglašavanje dolazi do klijenata ili kupaca. Tako svaka društvena mreža može, ali ne mora, da direktno utiče na prodaje web-trgovine.

Mnogima su društvene mreže jedini način oglašavanja web-trgovine i njihovi vlasnici oni žive od toga.

Uspjeh prodaje ne ovisi niti o društvenoj mreži niti o trgovini, već o konkretnom znanju koje se primjenjuje da se dobiju klijenti ili kupci. Sasvim je jasno da je potrebno biti majstor ne samo i pripremanju web trgovine već i u prodajnom procesu i u procesu oglašavanja. Poduzetnici koji ne znaju uspješno sprovesti oglašavanje mogu i bankrotirati. Oni koji znaju i koji uče kako to sprovesti, profitiraju iz toga.
+2 glasa
Marinko Zadro od Marinko Zadro (7.8k bodova)
Koliko znam, društvene mreže samo utječu na prepoznatljivost proizvoda (to se zove brending), ali ne na izravnu prodaju.

SAVJET: Ne razmišljaj da ćeš preko Facebook-a nešto prodati.
Jean Louis od Jean Louis (941 bodova)
Neispravno, a to Vam sigurno dolazi iz manjka iskustva. Ne možete tako nešto napisati kad nemate prodavačke sposobnosti.

Slična pitanja

1 odgovor
Ana Pilato 11.02.2022. pitanje u rubrici Web Marketing od Ana Pilato (7.9k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Web::Edukacija 13.04.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Web::Edukacija (5.3k bodova)
3 odgovora
Darko Međimurec 30.10.2020. pitanje u rubrici Internet od Darko Međimurec (31.2k bodova)
1 odgovor
Mia Jelinčić 14.05.2022. pitanje u rubrici Internet od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.4k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...