Monika Kiris u rubrici Web Poslovanje od

Kako se hrvatski online kupci razlikuju u usporedbi s ostalim europskim zemljama? Ima li nekih razlika u kupovnim navikama?

Milan Šaljivđija od
Da - kupuju za keš!

:D :P

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Darija Magdalenić od

Iako su hrvatski online kupci u mnogim aspektima slični europskim, postoje neke važne razlike. Jedna od najznačajnijih razlika, prema jednom istraživanju, je u tome što hrvatski online kupci više vole kupovati od trgovina koje imaju lokalna predstavništva u Hrvatskoj. To je vjerojatno posljedica toga što hrvatski online kupci više vjeruju domaćim trgovinama i što im je važnije imati mogućnost povrata proizvoda u lokalnu trgovinu.

Također, kupuju samo one proizvode koje su već vidjeli uživo. Vjerojatno zato što hrvatski online kupci su neiskusni oko online kupovine pa su još uvijek više skloni kupovati proizvode koje mogu prije vidjeti.

Za kraj, hrvatski online kupci su skloniji kupovati proizvode po nižim cijenama. Na akcijama, itd. To je najvjerojatnije posljedica toga što je Hrvatska zemlja s nižim prosječnim dohotkom od većine europskih zemalja.

Dina Kljajić 07.10.2023. pitanje u rubrici Kupovina od Dina Kljajić
07.10.2023. uređen od Dina Kljajić
Što je kupcima važno?
+6 glasa
Redakcija od

Nedavno istraživanje E-shopper barometra provedeno od strane Geoposta, koje se provodi već sedmu godinu zaredom, pokazalo je da tri četvrtine populacije kupuje proizvode putem interneta

Ovo istraživanje je obuhvatilo 36.000 intervjua online u 22 europske zemlje i devet zemalja izvan Europske unije.

Zbog gospodarskih posljedica ratnog stanja u Ukrajini, europski e-kupci i dalje vode računa o cijenama, dok su hrvatski online kupci posebno aktivni u potrazi za velikim popustima, češće nego ostatak Europe. 

Čak 70% redovitih online kupaca s veseljem iščekuje velike rasprodaje kao što su Black Friday, Cyber Monday i sezonske popuste, a njih 62% smatra kako kupnja preko interneta štedi novac.

Više informacija o rezultatima ovog istraživanja, koja pružaju vrijedne uvide u razvoj e-trgovine i aktualne trendove u online kupovini, bit će dostupne na nadolazećoj CRO Commerce konferenciji.

Više informacija:

Slična pitanja

1 odgovor 187 👀
1 odgovor 249 👀
4 odgovora 554 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...