245 pregleda
Adriana Horvat u rubrici Hrana i piće od Adriana Horvat
Što bi se desilo kada bi popili destiliranu vodu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+13 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Destilirana voda, je čista voda kuhanjem tj. isparavanjem i hlađenjem pare se ponovo pretvori u vodu oslobođenu kamenca - klora itd - e, sad koliko se u tom procesu izgubi i potrebnih minerala to znaju ljudi iz struke - popiti istu nije problem, pitanje je da ne ponavljam koliko je ista kvalitetna za dugotrajnu konzumaciju.
+10 glasa
Klara Križan od Klara Križan

Destilirana voda je sigurna za piće.

Destilirana voda se proizvodi kuhanjem obične vode te kondenzacijom pare prikupljene tijekom procesa. Ovim se procesom iz vode uklanjaju nečistoće i minerali obično prisutni u vodi za piće. Zbog toga je okus destilirane vode manje aromatičan od one iz slavine ili iz boce. 

Prema nekim izvorima destilirana voda pomaže u detoksifikaciji tijela i dobra je za zdravlje, dok drugi tvrde kako ona ugrožava zdravlje, no niti jedna od tih tvrdnji nije u potpunosti točna.

Destilirana voda ne sadrži minerale kao što su magnezij i kalcij, koje je nužno svakodnevno unositi u organizam. Dio tih minerala se u organizam unosi pijenjem vode iz slavine, a dio unosom voća i povrća. 

Unos male količine destilirane vode vjerojatno neće naštetiti vašem zdravlju, ali neće ga ni poboljšati. Ako želite probati kakav je okus možete to učiniti bez opasnosti za štetne utjecaje na zdravlje.
 

+9 glasa
Borna Matić od Borna Matić

Ma konzumacija male količine destilirane vode ti je sigurna. Ali, trebaš izbjegavati konzumaciju velike količine destilirane vode. Pogotovo tijekom duljeg vremenskog razdoblja. E onda to više nije tako bezazlena stvar.

Destilirana voda može otežati bubrezima da apsorbiraju minerale - što može dovesti do oštećenja bubrega, zatim može dovesti do oštećenja živčanog sustava - to uzrokuje probleme s koordinacijom, ravnotežom i pamćenjem, te na kraju kad dođe do crijeva koja apsorbiraju hranjive tvari dovodi do problema s probavom. Ali sve u svemu bolje ne niti mislite na to da ju piješ na duge staze.

Mehmed Handžić Rasta od Mehmed Handžić Rasta
bate samo reci  - nemoj i vajda !!!

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...