386 pregleda
Lovro Gorup u rubrici Hrana i piće od Lovro Gorup [Superaktivan] (3.4k bodova)
Kako ukloniti neugodan miris iz bočice za vodu koji se nakupi tijekom dužeg korištenja?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.4k bodova)

Postoji mnogo različitih načina, ali je važno da razmislite o materijalu od kojeg je bočica napravljena i da se uvjerite kako sljedeći postupci neće bočici nanijeti štetu:

  • Nabavite četku za čišćenje boca s kojom možete ući u bocu i ribati je iznutra. Ulijte mnogo deterdženta u bočicu i ribajte. Napravite to nekoliko puta ako iz prve ne upali.
  • Ulijte rakije u bočicu i ostavite neko kratko vrijeme kako bi se sve bakterije uništile, a nakon toga isperite bočicu na gore navedeni način.
  • Ako je bočica izdržljiva na velike temperature, ulijte u nju svježe uzavrelu vodu iz kuhala za vodu i ostavite da stoji neko vrijeme.
 

 

Ana Primorac 03.07.2021. pitanje u rubrici Priroda od Ana Primorac [Superaktivan] (2.2k bodova) Što bi ipak htjela mirisati?
+2 glasa
Silvija od Silvija [Ekstraktivan] (6.8k bodova)
Nakon dužeg korištenja boca često poprimi neugodan miris i kamenac (ako se radi o staklu). Najbolji način za uklanjanje neugodnog mirisa je u boci pomiješati jednak omjer alkoholnog octa i vode pa pustiti da stoji nekoliko sati. Nakon toga bocu treba temeljito oprati sa deterdžentom i četkom za boce. Nakon ovog postupka neugodan miris bi trebao nestati i boca bi morala biti kao nova.
Iako osobno u svojoj boci nosim isključivo vodu, ovaj postupak ponavljam svaka 2 tjedna jer je ocat dobar za dezinfekciju i sprječava pojavljivanje kamenca.

Slična pitanja

2 odgovora 408 pregleda
5 odgovora 382 pregleda
2 odgovora 85 pregleda
1 odgovor 92 pregleda
2 odgovora 689 pregleda
3 odgovora 316 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...