178 pregleda
Goran Gonar u rubrici Vjera i religija od Goran Gonar
Kako najveće monoteističke religije svijeta objašnjavaju možebitno postojanje vanzemaljskog života?

Recimo da jednom dokažemo znanstveno postojanje vanzemaljaca, NLO i slično...
* povezano sa odgovorom na pitanje: Postoje li vanzemaljci u svemiru?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+16 glasa
Adriana Horvat od Adriana Horvat
odabran od Goran Gonar
 
Najbolji odgovor

Kršćani, Crkva, zapravo uopće ne spominju vanzemaljce (vanzemaljski život) te se time ne bave. Što se tiče kršćanske vjere postojanost vanzemaljskog života potpuno je nebitno i za kršćanstvo ta tema pripada znanosti, a ne teologiji. Prema knjizi Što katolici doista vjeruju, takve neke pojave susreta s vanzemaljcima ili neke "komunikacije" s drugim svjetovima smatraju se New age shvaćanjima. Isto tako je za muslimane (islam), gdje je prof. dr. Enes Ljevaković odgovorio da se pitanjima o NLO bavi znanost i da Kuran govori o drugim svjetovima (odnosi se na anđele), ali to nikako nije u istom značenju kao vanzemaljski život.

Marin Duganđija od Marin Duganđija
Kako bi se stvaranje čovjeka od Boga u Bibliji uklopilo u priču sa stvaranjem vanzemaljaca? Isto i za Kuran... Nema šanse da bi.
+12 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Na tu temu je naj bolje poglrdati predavanje - Mauro Biglino - Biblija nije sveta knjiga , predavanje na Yu-tube, traje oko 3 i pol sata, jasno, sa svim mogučim dokazima - Biblija - Kuran - NLO. -Kloniranje čovjeka prije 30.000.g. jako zanimljivo i poučno pogledati, a tko je navedeni gospodin ,- naj bolje je poglrdati na Wkipediji. Moj savjet-ako želite malo više saznati o - Nama samima - svijetu, nastanku istoga - budučnost ove planete itd. pogledajte ili pratite povremeno, Dr. Semir Osmanagić - Korado Korlević - Joe Rogan - Ratko Martinović - Krešimir Mišak..itd..itd..(pogledajte na wikipediji, šta piše za dr. semira osmanagić , i bit će vam puno jasnije o kome se radi) Gorane - nije odgovor na postavljeno pitanje, već, put prema odgovoru.
Mario Bedeković od Mario Bedeković
interesantno
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Mauro_Biglino
Bio je zadužen da prevede masoretske tekstove sa starohebrejskog jezika za vatikansku izdavačku kuću Edizioni San Paolo. Pri prevođenju došao je do zaključka da Biblija govori o više bogova, a Jahve je samo jedan od njih.
Mario Bedeković od Mario Bedeković
Korado Korlević mi se ovdje s liste jedini čini pravi znanstvenik vrijedan pažnje i ne bih ga trpao u koš s ovim ostalima. :)
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
To je samo pois osoba koje imaju dosta izlaganja - napisanih knjiga na tu temu - ne po obrazovanju i sl.
Karlo Greguranić od Karlo Greguranić
Na neki način možda je sve je to povezano, pa se kroz povijest to tumačilo na razne načine.
Mario Bedeković od Mario Bedeković
Pretpostavljani prvi narod na Zemlji "Anunaki" (nastao od "neveskih ljudi";) se povezuje da ima veze s Adamom i Evom iz Biblije. Bit je isti, a priča je slična i različito tumačena.
+5 glasa
Ivona Jagatić od Ivona Jagatić
U Bibliji se spominje na par mjesta stvari poput "nebeskih svjetlećih kola", ljestve koje silaze... Ilija je bio prvi koji je uzašao na nebo bez da je umro, "svjetleća kola" su ga pokupila. Izaija sanja nebeska kola i stepenice. U Knizi Izlaska i Knjizi Brojeva se spominju Nefili, silaze s neba, "sinovi Božji" te opće sa Zemljankama i nastaju Nefili, a u Bibliji piše da je samo jedan Bog, tko su onda ti sinovi Božji. Neki će reći anđeli, neki izvanzemaljci...

U svakom slučaju teoretičari drevnih astronauta će uzeti to kao dokaz o postojanju izvanzemaljaca.

Ali problem sa spasenjem se javlja. Ako se Isus žrtvovao za ljude, što ako je i izvanzemaljcima trebalo to, možda će Isus uzeti drugi oblik i žrtvovati ali se za njih.  Ovdje kršćanstvo ne prihvaća izvanzemaljce.

Ali u svakom slučaju ne protivi se vjeri,  jer i oni su Božja stvorenja.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...