Zoran Jurić u rubrici Razno od Zoran Jurić
promjena rubrike od Znatko
Kako, pod kojim uvijetima i pravilima korištenja mogu i smijem postaviti neko pitanje na Znatku? Zanima me detaljan odgovor koji će koristiti svim postavljačima pitanja na Znatku, a ne samo meni. Hvala.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+42 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec
uređen od Znatko
 
Najbolji odgovor

Ovo su pravila odgovaranja na Znatku zatečena 17. svibnja 2015. godine kada sam odgovarao na ovo pitanje. Pretvorio sam ih u opis - kako jednako tako postavljati i pitanja. :)

  1. Uljudno i jasno postavljajte pitanja jer ćete jedino tako dobiti kvalitetne odgovore drugih korisnika.
  2. Kršenje autorskih prava (kopiranje sadržaja s drugih web stranica) se odmah sankcionira isključenjem korisnika i, naravno, svih bodova.
  3. Postavljanje odgovora unutar pitanja nije dozvoljeno jer za to postoji opcija odgovaranja, a za postavljanje dodatnog pitanja postoji opcija postavljanja novog (vezanog) pitanja.
  4. Postavljanje pitanja s jednim linkom (ili s više njih) kao jedinim opisom pitanja nije dozvoljeno. Potrebno je riječima napisati kompletno i jasno pitanje. Ipak, linkove možete staviti samo kao pomoć Vašem kompletnom i potpunom pitanju. To je zato jer sadržaji sa drugih stranica mogu s vremenom nestati, pa će takav opis pitanja postati nepotpun. Također, kao pomoć Vašem kompletnom i potpunom odgovoru možete koristiti linkove s YouTube-a ili TikTok-a koji će se samostalno ugraditi u Vaš odgovor kao video sadržaj.
  5. Oglašavanje (samo-promocija) nije dozvoljena te se sankcionira brisanjem unesenog pitanja i gubljenjem bodova. Ako je to jedino pitanje, dolazi do brisanja i samog korisnika.
  6. Vrijeđanje po bilo kojoj osnovi se odmah sankcionira isključenjem korisnika i, naravno, svih bodova. Znatko stalno pravi Vaš IP (od kuda dolazite, iz kojeg grada, itd.).
  7. Poštivanje Zakona o elektroničkim medijima pogotovo na dio koji se odnosi na ove zabrane.
Mario Daka od Mario Daka
Za one koji skupljaju mjesečne bodove na Znatku kao ja, znajte da za postavljanje pitanja dobijete malo bodova dok za odgovaranje na pitanja dobijete puuuno više bodova. Sretno! :)
Znatko od Znatko
Samo-promocija tj. oglašavanje je dozvoljeno samo onima koji imaju službeno odobrenje (putem emaila) nekoga od Znatkove ekipe ili Znatkovih partnera.
Znatko od Znatko
Evo kako postaviti pitanje koje će biti vidljivije i na Znatku i na Google-u, te koje će imati više čitatelja i tako dobiti prije odgovor:
https://znatko.com/29285/koje-sadrzaje-ima-smisla-objaviti-na-znatku?show=29288#a29288
Nadam se da će Vam pomoći.
+38 glasa
Znatko od Znatko
uređen od Znatko

Objašnjenje kako postaviti pitanje na Znatku:

  1. Morati biti registrirati i aktivni član Znatka kako biste postavili pitanje, te Vaš email korišten prilikom registracije treba biti potvrđen tj. ovjeren.
  2. Pitanje postavljajte tematski vezano uz tematiku Znatka (u budućnosti se može mijenjati).
  3. Pitanje se sastoji od 4 dijela tj. elementa:
    • Naslov pitanja - sažetak pitanja u obliku jedne upitne rečenice
    • Rubrika - odabir jedne od ponuđenih tematskih kategorija/rubrika (pull-down izbornik)
    • Opis pitanja - duži formatirani tekst pitanja (do 5000 znakova) koji dodano objašnjava pitanje te može sadržavati programski kod, linkove, YouTube filmić, itd.
    • Tagovi (oznake) - kratke riječi koje opisuju tematiku pitanja, pisane malim slovima, te odvojene razmakom (kod pisanja fraza ovdje kod tagova  koristite "minus"; npr. mala-životinja, veliki-kamen, web-stranica, ...)
  4. Nakon pitanja možete odabrati da li želite da Vam odgovor Znatko pošalje i na email.
  5. Kliknite "Pošaljite pitanje" i Vaše pitanje je objavljeno na Znatku. Pričekajte neko vrijeme dok ne dobijete konačni odgovor. Kako ne biste predugo čekali na odgovor, podijelite Vaše pitanje putem društvenih mreža koje Vi osobno koristite.

S pravne strane tj. vezano uz pravila i uvijete korištenja, te poštivanje Zakona o elektroničkim medijima postavljanje pitanja na Znatku je otvoreno u svakom obliku i svakom korisniku sve dok je tematski vezano uz tematiku koju pokriva Znatko odnosno njegova online zajednica.

Saznajte i koliko je pitanje bitno za veći broj pregleda što otvara veću vjerojatnost za više dobrih i barem jedan najbolji odgovor.

Želite li proširiti tematiku koju će pokrivati Znatko - javite se Znatku ovdje kako biste postali moderator ovdje na Znatku za određeno novo područje.

Znatko od Znatko
Od danas se tagovi više ne koriste kako bi pojednostavili postavljanje pitanja.
+27 glasa
Mia Marijanović od Mia Marijanović
Mislim da bi pravilo na Znatku trebalo se držati starih školskih principa koje smo učili u školi kad smo bili mali. Sjećam se profesora koji je često znao ponoviti da nema glupih pitanja nego samo glupih odgovora. Po tome bi svatko tko želi nešto pitati trebao imati priliku to i učiniti. Ako svatko može pitati što želi Google ili Bing, onda predlažem da svatko može bilo što pitati i ovdje. Ne bi trebalo biti ograničenja ili pravila što se može pitati, a što ne već bi svako pitanje trebalo biti dozvoljeno.

Iako ovdje pitanje glasi o tome kako postavljati pitanje, mislim da bi pravilnik trebao biti napisan za one koji odgovaraju jer sam vidjela svakakve odgovore, ne dovoljno stručne, ali su očito nekoga svoga registrirali kako bi im dao glasove i na takve neke banalne i nebitne odgovore. Ja sam za to da se takvi odgovori obrišu, a pitanja da budu po želji svakog prisutnog.
+13 glasa
Milan Šaljivđija od Milan Šaljivđija

Ako želite dobiti kvalitetan odgovor na svoje pitanje postoji jedan psihološko-sociološki trik. Za njega je potrebno da na Znatku imatr dva account-a.

Korak 1. Ulogirate se u prvi i postavite pitanje,sve detaljno objasnite i sve ovo što piše tu kod drugih odgovora.

Korak 2. Izlogirate se i ulogirate se kao drugi korisnik. Dadnete odgovor na svoje pitanje ALI krivi. ;) U tome je trik!

Pali svaki put.

Ljudi ne vole toliko odgovarati koliko ispravljati krive odgovore. :) :D :) :D

Marin Duganđija od Marin Duganđija
Kako postaviti pitanje? Samo dođeš na Znatka i postaviš pitanje. Nema lakše. ;)
Nino Marić od Nino Marić
Još je sad lakše kada nemaš više onih dosadnih tagova. Meni bolje ovako.

Slična pitanja

2 odgovora 975 👀
2 odgovora 690 👀
3 odgovora 382 👀
2 odgovora 494 👀
1 odgovor 244 👀
1 odgovor 450 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...