Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Društvo od
uređen od Znatko
Dali bi bilo ok , po našeg poznatog Glumca, to što se npr.  napio u Berlinu, naprvio prekršaj, - platio kaznu, jer to se ne smije raditi - ali, da ne smije 1.g. uči u bilo koju zemlju te EU - Zajednice..dali bi vi to smatrali, opravdanim..ili pretjeranom mjerom...?? ( Npr.. prevedeno, Njemački je Policajac to namjerno napravio, jer su njegove pretke, pobjedili Partizani iz Hrvatske )

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Boris Marović od
Osobno ne bih smatrao u redu da hrvatski glumac dobije zabranu ulaska u EU-u na bilo koji interval pa i na godinu dana. I to samo zato što se napio u Berlinu! Mislim da je to apsurdna kazna za nepoštivanje lokalnih zakona.

Ali uzmite u obzir korelaciju da je Hrvatska članica EU-a. A Srbija nije! Teško da bi naš čovjek bio izbačen iz svoje domovine. No, u tom Vašem kontekstu, mislim da bi bilo pravednije da se hrvatski glumac onda kazni zabranom ulaska u Njemačku na godinu dana, a ne u EU. To bi bilo u skladu s kaznom koja je izrečena srpskom glumcu (koji je dobio zabranu ulaska u Hrvatsku i druge zemlje EU-a).

Mislim da je važno da je svatko sposoban za pogreške, pa čak i javne osobe. Ako se bilo hrvatski ili srpski glumac napio i počinio prekršaj - to ne znači da je on loš čovjek! Vjerujem da bi mu trebala biti data prilika da se iskupi. I još da bi se trebala uzeti u obzir njegova osobna situacija.

Naravno, ako bi hrvatski ili srpski glumac ponovno počinio prekršaj... Onda bi bila opravdana stroža kazna! Ali ponavljam - važno je drugima dati drugu šansu. Pogotovo ako je riječ o nečemu što se dogodilo samo jednom.

Slična pitanja

4 odgovora 567 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...