Redakcija u rubrici Zdravlje i medicina od Redakcija

Kakva je dentalna higijena muškaraca (u odnosu na žene) u Hrvatskoj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+13 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris
uređen od Monika Kiris

Oralna higijena je iznimno važna za opće zdravlje. Mnogi problemi (npr. sa arterijama, srcem i mozgom) mogu proizići iz nedovoljne brige o zubima i desnima, koja uključuje nepravilno četkanje zubi i upotreba pogrešnih alata za oralnu higijenu.

Curaprox Movember događaj
Curaprox Movember događaj

Na Curaprox Movember događaju 2023. u restoranu Pappar u Zagrebu, doktorica dentalne medicine i specijalistica parodontologije, Hana Kralj, razgovarala je o muškoj oralnoj higijeni. Kako bi se detaljnije govorilo o muškom oralnom zdravlju, poslužena je hrana osmišljena od strane Chefa Nevena Kerhata, a radilo se o posebno odabranim namirnicama koje stereotipno uzrokuju obojenje zuba.

Curaprox Movember događaj
Curaprox Movember događaj

Nažalost, statistički podaci o tome koliko često Hrvati peru zube su porazni. univ. Dr.med.dent. spec. parodontologije iz Dentalne poliklinike K2, Hana Kralj, ističe:

„Muškarci osjetno lošije brinu za zube, svaki drugi ih ne pere redovito, još od djetinjstva. Nažalost, to u kombinaciji s pušenjem i generalno slabijom brigom za zdravlje i kvalitetu života, može dovesti do brojnih ozbiljnih kroničnih bolesti.“

Curaprox Movember događaj
Curaprox Movember događaj

Istaknula je i važnost pravilnog načina četkanja zubi, kao i važnost korištenja dobre četkice za zube, paste za zube, ali i međuzubne četkice.

Curaprox se pobrinuo da ni na putu oralna higijena ne bude zanemarena, stoga u svojoj ponudi ima putni set koji stane u svaku torbicu ili džep, a omogućuje potpunu oralnu higijenu gdje god se nalazili. 

Foto: Znatkova redakcija

Borna Matić od Borna Matić
Otkad to muškarci osjetno lošije se brinu? Ne znam koji bi to bilo muškarci. Ne znam koga su anketirali? One koji dolaze kod zubara?!?
Ivan Đerek od Ivan Đerek
ah to ovi mlade generacije vidim da ne peru zube
ne mi stariji

Slična pitanja

2 odgovora 254 👀
1 odgovor 439 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...