Redakcija u rubrici Zdravlje i medicina od

Što je glavni fokus Curaprox Movember događaja?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Monika Kiris od

Curaprox Movember događaj održan je 2023. u restoranu Pappar u Zagrebu. U sklopu događaja je doktorica dentalne medicine i specijalistica parodontologije, Hana Kralj, razgovarala o muškoj oralnoj higijeni.

Općenito, Hrvati kao nacija nemaju naviku redovitog pranja zubi, a još su (u odnosu na žene) muškarci u tome puno lošiji. Rezultati istraživanja upućuju na to da svaki drugi muškarac još od djetinjstva ne vodi računa o svojim zubima.

Stoga je fokus ovog događaja osvijestiti javnost o tom problemima vezanim uz lošu oralnu higijenu, kako bi se izbjegao razvitak ozbiljnijih bolesti.

Curaprox Movember događaj
Curaprox Movember događaj

U sklopu događaja, univ. Dr.med.dent. spec. parodontologije Hana Kralj pokazala je uzvanicima kako pravilno četkati zube, te zašto nije dobro koristiti čačkalice. Osim toga, predstavljene su i namirnice koje uzrokuju bojanje zubi

Foto: Znatkova redakcija

+4 glasa
Ana Kraljević od
prikazano od Znatko
Glavni fokus Curaprox Movember događaja  je podizanje svijesti o muškim zdravstvenim problemima, prikupljanje sredstava za istraživanje i edukaciju te poticanje ljudi da razgovaraju o ovim pitanjima. Prema istraživanjima muškarci se lošije brinu o svojim zubima za razliku od žena. To u kombinaciji s ostalim lošim navikama poput pušenja može dovesti do ozbiljnih kroničnih bolesti.

Movember je globalna kampanja koja se provodi tijekom mjeseca studenog kako bi se podigla svijest o muškim zdravstvenim pitanjima, dok je Curaprox  tvrtka koja proizvodi oralnu higijenu, uključujući četkice za zube. Oni sudjeluju u Movemberu kako bi podržali  važne muške zdravstvene inicijative.

Slična pitanja

1 odgovor 258 👀
1 odgovor 272 👀
1 odgovor 395 👀
1 odgovor 275 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...