62 pregleda
Redakcija u rubrici Zdravlje i medicina od Redakcija

Što je glavni fokus Curaprox Movember događaja?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris

Curaprox Movember događaj održan je 2023. u restoranu Pappar u Zagrebu. U sklopu događaja je doktorica dentalne medicine i specijalistica parodontologije, Hana Kralj, razgovarala o muškoj oralnoj higijeni.

Općenito, Hrvati kao nacija nemaju naviku redovitog pranja zubi, a još su (u odnosu na žene) muškarci u tome puno lošiji. Rezultati istraživanja upućuju na to da svaki drugi muškarac još od djetinjstva ne vodi računa o svojim zubima.

Stoga je fokus ovog događaja osvijestiti javnost o tom problemima vezanim uz lošu oralnu higijenu, kako bi se izbjegao razvitak ozbiljnijih bolesti.

Curaprox Movember događaj
Curaprox Movember događaj

U sklopu događaja, univ. Dr.med.dent. spec. parodontologije Hana Kralj pokazala je uzvanicima kako pravilno četkati zube, te zašto nije dobro koristiti čačkalice. Osim toga, predstavljene su i namirnice koje uzrokuju bojanje zubi

Foto: Znatkova redakcija

+4 glasa
Ana Kraljević od Ana Kraljević
prikazano od Znatko
Glavni fokus Curaprox Movember događaja  je podizanje svijesti o muškim zdravstvenim problemima, prikupljanje sredstava za istraživanje i edukaciju te poticanje ljudi da razgovaraju o ovim pitanjima. Prema istraživanjima muškarci se lošije brinu o svojim zubima za razliku od žena. To u kombinaciji s ostalim lošim navikama poput pušenja može dovesti do ozbiljnih kroničnih bolesti.

Movember je globalna kampanja koja se provodi tijekom mjeseca studenog kako bi se podigla svijest o muškim zdravstvenim pitanjima, dok je Curaprox  tvrtka koja proizvodi oralnu higijenu, uključujući četkice za zube. Oni sudjeluju u Movemberu kako bi podržali  važne muške zdravstvene inicijative.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...