Katarina Pofuk u rubrici Tehnologija od
Na koje prednosti možemo računati prilikom automatizacije izvještajnih procesa u poslovanju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Anastazija Crnković od

Prednosti pri automatizaciji izvještajnih procesa dijelim u dvije skupine:

1. U prvu skupinu spadaju one lako uočljive i neposredne

- Brža izrada izvještaja i ušteda na vremenu. Naime, automatizacijom "nestaju" opetovane ručne radnje koje se u određenim vremenskim intervalima ponavljaju kako bi se izvještaji obnovili s najnovijim podacima.  

- Atraktivniji, interaktivni vizualni prikazi koji povećavaju fleksibilnost odabira različitih perspektiva na podatke. Naime, kako alati za automatizaciju nude i atraktivnu vizualizaciju, samo korisničko iskustvo čitanja izvještaja postaje kvalitetnije. 

- Smanjen rizik od pogrešaka. Automatizacijom ručnog rada, koji je uvijek pod rizikom mogućih nehotičnih grešaka, povećava se pouzdanost izvještaja. 

- Fleksibilniji pristup izvještajima koji se objavljuju na cloudu.

2. U drugu skupinu spadaju one prednosti koje se ne uočavaju odmah jer se događaju postepeno 

- Jedna od njih je obrazovanje kadra. Pri automatizaciji, djelatnici uče rad u novim alatima, nove programske jezike, pravila vizualizacije.

- Promjena svakodnevne rutine djelatnika. Opetovane radnje koje se automatiziraju, oslobađaju vrijeme koje se postepeno popunjava zanimljivijim i "pametnijim" poslovima. 

- Također prilikom implementacije procesa automatizacije šire se spoznaje o samoj organizaciji, izvorima podataka, načinu prikupljanja, pa se u tom procesu nerijetko događa da se postepeno ispravljaju dugogodišnje prakse koje su bile pogrešne. 

anastazija.crnkovic@gmail.com

linkedin.com/in/anastazija-crnkovic

+2 glasa
Arnela Abadžija od
Automatizacija procesa u poslovanju predstavlja izvrsavanje neke od radnji na automatski način, u vidu softvera il' na neki drugi način koji zamjenjuje manualnu iliti ručnu izradu.

Prednost je izmedju ostalog

1. Usteda vremena

2. Usteda novca jer za izradu bilo čega,u ovom slučaju izveštaja, potrebno je zaposliti više ljudi ukoliko je tvrtka velika

3. Preciznost,tacnost,pouzdanost,uvek u isto vrijeme,

4.To tvrtki daje notu ozbiljnosti a to za sve tvrtke znači jako puno jer može u budućnosti dolaziti do saradnje s velikim kompanijama ili strankama

5. Drukčiji način izrade vec prelazi u zastarjelost kao što bi sad umjesto da neko isprintaj dokument, napisao na papiru s kemijskom

Slična pitanja

2 odgovora 195 👀
1 odgovor 304 👀
1 odgovor 290 👀
1 odgovor 53 👀
1 odgovor 238 👀
1 odgovor 105 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...