Dina Kljajić u rubrici Posao od
promjena rubrike od Dina Kljajić

Koje su prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kakav je položaj osoba s invaliditetom u društvu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Fatima Kapić od

To što netko ima invaliditet ne znači da nije jednako vrijedan i sposoban u nekoj branši i nekom poslu koji može obavljati, ili nekad čak i zbog nekog invaliditeta oni na drugom polju razviju neke vještine ili talente.

Prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom su :

  • Bolja reputacija tvrtke. Tvrtka koja zapošljava i ima mogućnost zapošljavanja osoba s invaliditetom bolje kotiraju. Jer se time stječe utisak da ta tvrtka ima dosta mogućnosti i time privlači i kao suradnike i klijente osobe s invaliditetom ili neke druge osobe koje su nepravedno zanemarene. Time se šalje poruka da je ta tvrtka otvorena za sve i svakog, da nema diskriminacije. To povećava i broj suradnika i broj klijenata te kompanije. 
  • Ako su u pitanju neki proizvodi ili usluga, oni mogu dati svoje mišljenje ili svoj doprinos što bi to privuklo druge osobe s invaliditetom, što bi oni promjenili jer najbolje znaju što takvi ljudi žele i očekuju.
  • U timu se stvara empatija i razumjevanje za sve i tim se navikava na različitost, razumjevanje, kolegijalnost bez obzira na razlike među njima i nekad se desi da razlike budu gotovo neprimjetne i ta kompanija i taj tim mogu steći pozitivnu reputaciju i privuć veliki broj i zaposlenika ili mogu mediji biti zainteresirani da pišu na tu temu pa time imamo gratis marketing

Slična pitanja

1 odgovor 173 👀
1 odgovor 207 👀
2 odgovora 699 👀
1 odgovor 49 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...