Maja Kos u rubrici Web Hosting od

Kakva je to SPAM poruka koja dođe na email? Kakve ona ima veze sa dopuštanjem primatelja da mu se ona šalje? Da li SPAM ima veze sa privolom pošiljatelja ili primatelja? Da li je SPAM slanje jedne, dvije, pet, dvadeset, sto ili tisuću ili milijun ili više email poruka? Postoji li granica? Kako se SAPM definira? Tko odlučuje što je SPAM a što nije SPAM?

Email Spam

* povezano sa odgovorom na pitanje: što je to SPAM, a što newsletter?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+13 glasa
Mario Pintar od
odabran od Maja Kos
 
Najbolji odgovor
Definicija SPAMA (neželjena elektronička poruka) glasila bi ovako: Svaka tekstualna, glasovna, zvučna ili slikovna poruka odaslana javnom komunikacijskom mrežom, koja se šalje u većem broju, širem krugu primatelja bez da su to oni izravno ili neizravno zatražili (npr. davanjem svoje email adrese) te kod koje su prekršena pravila ponašanja u komunikaciji pojedinaca putem elektroničke pošte. Najčešće se radi o komercijalnim porukama, oglasima, prijevarama, čak i virusima i slično.
+10 glasa
Goran Dren od

Ovo je slično pitanje kao što je već postavljeno ovdje na Znatku. Odgovor govori o tome što je spam prema Zakonu RH te je odgovor odabran kao najbolji za to pitanje pa ću ovdje samo dodati link na taj odgovor:

http://znatko.com/1860/sto-je-to-spam-a-sto-newsletter?show=1877#a1877

P.S. Inače je to duplić-pitanje pa neka Znatko odluči što će s ovim odgovorom, ali mislim da je koristan svima jer se link nalazi unutar Znatka tj. nije prema negdje van.

+7 glasa
Sandra Vukov od
SPAM je digitalna bezvrijedna pošta odnosno neželjena pošta, neželjena komunikacija koja se skupno šalje preko interneta ili putem bilo kojeg sustava elektroničkih poruka. Neželjena pošta je loša jer trošak oglašivanje prebacuje na primatelje. Trebali bi imati na umu da se svatko lako može priključiti internetu.

Načini na koje se možete zaštititi od SPAM elektronične pošte :

1. razmisliti prije nego što kliknete

2.ne odgovarajte na neželjenu poruku

3. preuzmite alate za filtriranje neželjenje pošte i antivirusni softver

4. izbjegavajte upotrebu osobne ili poslovne adrese e-pošte
+3 glasa
Matija Kranjčić od
uređen od Matija Kranjčić

Spam ili junk mail engleski je naziv koji se upotrebljava kako bi označio neželjenu elektroničku poštu. Neželjena elekronička pošta može s lakoćom pristići u velikom broju i na taj način nam zatrpati dolaznu poštu te stoga i postoji Spam odjeljak koji se u principu briše svakih 15 ili 30 dana automatski. Lažne privatne poruke često vode do neželjenih stvari na internetu (koji se vrlo često koriste za izvlačenje novca). S druge strane, pošto Spam elektroničku poruku možemo i sami razvrstati, ali u principu ju razvrstava naš davatelj usluga elektroničke pošte, tj. računalo, valjalo bi s vremena na vrijeme pogledati čega ima u Spam odjeljku kako ne bi zalutala i neka poželjna nam elektronička pošta.

Znatkica od
Nije više duplicirani tekst.‌

Slična pitanja

1 odgovor 377 👀
Maja Kos 08.04.2015. pitanje u rubrici Web Marketing od Maja Kos
1 odgovor 444 👀
3 odgovora 898 👀
2 odgovora 1.5k 👀
1 odgovor 544 👀
1 odgovor 307 👀
2 odgovora 981 👀
2 odgovora 448 👀
7 odgovora 5.5k 👀
Maja Kos 13.09.2014. pitanje u rubrici Internet od Maja Kos
2 odgovora 606 👀
Zoran Jurić 16.04.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...