428 pregleda
Marko Radić u rubrici Web Marketing od Marko Radić

Što znači i čemu služi Email Direct Marketing (EDM)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+13 glasa
Sven Vitić od Sven Vitić
odabran od Marko Radić
 
Najbolji odgovor
EDM(Email Direct Marketing) je vrsta kampanje putem e-maila u kojoj se oglasi šalju ciljanom popisu mail primatelja. Radi se o tzv opt-in sistemu gdje su primatelji direktno vam dali tzv. permission(pristanak) da ih oglašavate direktno. Najbolji primjer je newsletter. Pritom su poželjne tehnike segmentiranja potencijalnih kupaca kako bi bili sigurni da je poruka prikladna za primatelja. Personalizirane poruke doprinose izravnom odnosu s potencijalnim kupcem, s ciljem višestrukih konverzija. Naglasak je na "komunikaciji" oglašivača i primatelja poruke(kupca, potrošača). Reakcije, odgovori, svi relevantni podaci mogu se organizirati u baze koje omogućavaju mjerenje te analizu podataka u cilju idućih kampanja, unapređenja prodaje i sl.(lako mjerljivi) Dakle, direktan email marketing se zasniva na reakcijama primatelja emaila.
+7 glasa
Ivana Kršić od Ivana Kršić
Email Direct Marketing podrazumijeva marketinšku komunikaciju s pojedinačnim potrošačima (one to one) pri čemu je poruka u većoj ili manjoj mjeri personalizirana.Odličan je alat direktnog komuniciranja. Direktnu komunikaciju moguće je ostvariti pomoću tehnika kao što je email newsletter. Takve oblik direktne komunikacije moraju imati kvalitetan i koristan sadržaj koji može biti: informativan, promotivan, prodajni ili edukativan. Aktivnosti direktnog marketinga putem interneta moraju se u potpunosti temeljiti na permission pristupu. To vrijedi i za druge oblike digitalnog marketinga, ali posebno je važno kod direktnog marketinga putem interneta.  Permission pristup se temelji na provođenju personaliziranih relevantnih marketinških aktivnosti prema onim potošačima koji su na to pristali.

Email Direct Marketing služi za slanje newslettera sobama koje su samostalno na to pristale, s druge strane te osobe se moraju moći odjaviti u svakom trenutku s liste primatelja. Služi za održavanje stalnog kontakta s postojećim korisnicima kojima možete slati obavijesti o svim novim informacija/ stvarima o kojima želite obavijestiti svoje trenutne/buduće korisnike/kupce.

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
Maja Kos 08.04.2015. pitanje u rubrici Web Marketing od Maja Kos
1 odgovor
4 odgovora
Maja Kos 27.11.2015. pitanje u rubrici Web Hosting od Maja Kos
2 odgovora
Zoran Jurić 16.04.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...