Što je Email Direct Marketing (EDM)?

126 pogleda
Marko Radić pitano 30.03.2016. u kategoriji Web Marketing od korisnika Marko Radić Superaktivan (1,499 bodova)

Što znači i čemu služi Email Direct Marketing (EDM)?

Please log in or register to answer this question.

2 odgovor(a)

0 glasova
Ivana Kršić odgovoreno 17.04.2017. od korisnika Ivana Kršić Početnik (58 bodova)
Email Direct Marketing podrazumijeva marketinšku komunikaciju s pojedinačnim potrošačima (one to one) pri čemu je poruka u većoj ili manjoj mjeri personalizirana.Odličan je alat direktnog komuniciranja. Direktnu komunikaciju moguće je ostvariti pomoću tehnika kao što je email newsletter. Takve oblik direktne komunikacije moraju imati kvalitetan i koristan sadržaj koji može biti: informativan, promotivan, prodajni ili edukativan. Aktivnosti direktnog marketinga putem interneta moraju se u potpunosti temeljiti na permission pristupu. To vrijedi i za druge oblike digitalnog marketinga, ali posebno je važno kod direktnog marketinga putem interneta.  Permission pristup se temelji na provođenju personaliziranih relevantnih marketinških aktivnosti prema onim potošačima koji su na to pristali.

Email Direct Marketing služi za slanje newslettera sobama koje su samostalno na to pristale, s druge strane te osobe se moraju moći odjaviti u svakom trenutku s liste primatelja. Služi za održavanje stalnog kontakta s postojećim korisnicima kojima možete slati obavijesti o svim novim informacija/ stvarima o kojima želite obavijestiti svoje trenutne/buduće korisnike/kupce.
0 glasova
Sven Vitić odgovoreno 21.04.2017. od korisnika Sven Vitić Početnik (88 bodova)
EDM(Email Direct Marketing) je vrsta kampanje putem e-maila u kojoj se oglasi šalju ciljanom popisu mail primatelja. Radi se o tzv opt-in sistemu gdje su primatelji direktno vam dali tzv. permission(pristanak) da ih oglašavate direktno. Najbolji primjer je newsletter. Pritom su poželjne tehnike segmentiranja potencijalnih kupaca kako bi bili sigurni da je poruka prikladna za primatelja. Personalizirane poruke doprinose izravnom odnosu s potencijalnim kupcem, s ciljem višestrukih konverzija. Naglasak je na "komunikaciji" oglašivača i primatelja poruke(kupca, potrošača). Reakcije, odgovori, svi relevantni podaci mogu se organizirati u baze koje omogućavaju mjerenje te analizu podataka u cilju idućih kampanja, unapređenja prodaje i sl.(lako mjerljivi) Dakle, direktan email marketing se zasniva na reakcijama primatelja emaila.

Slična pitanja

2 odgovora 216 pogleda
Zoran pitano 16.04.2017. u kategoriji Web Marketing od korisnika Zoran Superaktivan (4,415 bodova)
2 odgovora 160 pogleda
Maja Kos pitano 27.11.2015. u kategoriji Web Hosting od korisnika Maja Kos Superaktivan (1,108 bodova)
2 odgovora 95 pogleda
1 odgovor 130 pogleda
2 odgovora 156 pogleda
Zoran pitano 16.04.2017. u kategoriji Web Marketing od korisnika Zoran Superaktivan (4,415 bodova)
1 odgovor 72 pogleda
Zoran pitano 16.04.2017. u kategoriji Web Marketing od korisnika Zoran Superaktivan (4,415 bodova)
5 odgovora 548 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,046 pitanja

2,659 odgovora

1,319 komentara

703 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...