301 pregleda
Marko Radić u rubrici Web Marketing od Marko Radić [Ekstraktivan] (6.9k bodova)

Što znači i čemu služi Email Direct Marketing (EDM)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+13 glasa
Sven Vitić od Sven Vitić [Aktivan] (495 bodova)
odabran od Marko Radić
 
Najbolji odgovor
EDM(Email Direct Marketing) je vrsta kampanje putem e-maila u kojoj se oglasi šalju ciljanom popisu mail primatelja. Radi se o tzv opt-in sistemu gdje su primatelji direktno vam dali tzv. permission(pristanak) da ih oglašavate direktno. Najbolji primjer je newsletter. Pritom su poželjne tehnike segmentiranja potencijalnih kupaca kako bi bili sigurni da je poruka prikladna za primatelja. Personalizirane poruke doprinose izravnom odnosu s potencijalnim kupcem, s ciljem višestrukih konverzija. Naglasak je na "komunikaciji" oglašivača i primatelja poruke(kupca, potrošača). Reakcije, odgovori, svi relevantni podaci mogu se organizirati u baze koje omogućavaju mjerenje te analizu podataka u cilju idućih kampanja, unapređenja prodaje i sl.(lako mjerljivi) Dakle, direktan email marketing se zasniva na reakcijama primatelja emaila.
+7 glasa
Ivana Kršić od Ivana Kršić [Proaktivan] (668 bodova)
Email Direct Marketing podrazumijeva marketinšku komunikaciju s pojedinačnim potrošačima (one to one) pri čemu je poruka u većoj ili manjoj mjeri personalizirana.Odličan je alat direktnog komuniciranja. Direktnu komunikaciju moguće je ostvariti pomoću tehnika kao što je email newsletter. Takve oblik direktne komunikacije moraju imati kvalitetan i koristan sadržaj koji može biti: informativan, promotivan, prodajni ili edukativan. Aktivnosti direktnog marketinga putem interneta moraju se u potpunosti temeljiti na permission pristupu. To vrijedi i za druge oblike digitalnog marketinga, ali posebno je važno kod direktnog marketinga putem interneta.  Permission pristup se temelji na provođenju personaliziranih relevantnih marketinških aktivnosti prema onim potošačima koji su na to pristali.

Email Direct Marketing služi za slanje newslettera sobama koje su samostalno na to pristale, s druge strane te osobe se moraju moći odjaviti u svakom trenutku s liste primatelja. Služi za održavanje stalnog kontakta s postojećim korisnicima kojima možete slati obavijesti o svim novim informacija/ stvarima o kojima želite obavijestiti svoje trenutne/buduće korisnike/kupce.

Slična pitanja

2 odgovora 626 pregleda
4 odgovora 353 pregleda
2 odgovora 260 pregleda
3 odgovora 300 pregleda
5 odgovora 990 pregleda
1 odgovor 153 pregleda
Zoran Jurić 16.04.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova)

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...