270 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Poslovanje od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova)

Kako mogu iskoristiti direktni marketing u svom poslovanju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.8k bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Direktni marketing se radi zbog povećanja prodaje i uključuje korištenje planirane baze podataka s kontaktima koje Vaše osoblje ili Vi sami koristite kako biste direktno došli do kupaca. 

Danas većina malih i srednjih tvrtki ima vrlo malo sredstava za marketing, pa tako i za direktni marketing. A kada možda novac i nije problem, tu su uvijek nedostatak vremena ili odgovarajućih ljudskih potencijala (prodajni predstavnik). Ipak, marketing je potreban, jer bez njega nema prodaje.

Stoga Vam je direktni marketing, kao maloj ili srednjoj tvrtki, odličan plan ako želite ostvariti povećanje Vaše prodaje. I to višestruko i odmah. Čak bi se usudio reći da je jedini pravi način za povećanje prodaje, bez gotovo ikakvog utroška novca, upravo - direktni marketing.

Uspješne tvrtke ne razbacuju svoj novac na neučinkovite i skupe vrste marketinga. Sve one već sada koriste direktni marketing za privlačenje novih kupaca i rast prodaje.

Direktni marketing kroz e-mail

E-mail marketing (EDM) je učinkovit, brz i povoljan način direktnog marketinga odnosno prodaje svih vrsta proizvoda i usluga. Možete ga raditi sami ili ga prepustiti drugome. No u oba slučaja, povećanje Vaše prodaje i dobiti će biti višestruko i dugoročno.

Za Vaš e-mail marketing se možemo pobrinuti vanjski partner specijaliziran za ovakvu vrstu marketinga. Time Vama ostavljaju vremena da radite ono u čemu ste najbolji - da vodite Vašu tvrtku.

Ukoliko Vaše kampanje e-mail marketinga želite voditi sami, tada potražite najveće i najtočnije baze podataka kupaca i potrebne programe za besplatno kreiranje i slanje Vaših newsletter-a.

Direktni marketing telefonom

Nadalje, ukoliko preferirate telefonski marketing, potražite na tržištu baze podataka s brojevima telefona koje će omogućiti da Vaš mali prodajni call centar postane učinkovitim generatorom zarade. Takve B2B baze kontakata odlične su i pomoći će Vam jednako dobro i učinkovito, bilo da se radi o SMS-u ili klasičnom telefonskom marketingu s osobnim pozivanjem.

Baza kontakata

Ali pripazite... Kada kupujete baze kontakata za direktni marketing pazite da su detaljno segmentirane, provjerene i redovito ažurirane, jer su jedino takve već najbolje na tržištu za direktni marketing

Za kraj Vam mogu samo reći da je najbolje da se pridružite onima koji su već iskoristili prednosti direktnog marketinga i tako povećavaju svoju prodaju iz godine u godinu, pa da biste se i sami uvjerili u moć direktnog marketinga.

Slična pitanja

2 odgovora 629 pregleda
4 odgovora 356 pregleda
3 odgovora 301 pregleda
3 odgovora 231 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...