290 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova)
Koji softverski ili hardverski alat najbolje preporučate da se koristi za email marketing? Hvala.
* povezano sa odgovorom na pitanje: Zašto raditi newletter marketing?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Sven Vitić od Sven Vitić [Aktivan] (495 bodova)

Preporučam sljedeće alate, nude puno opcija u samoj suštini posla, imaju unaprijed napravljene predloške, većina njih i dobar vodič za početnike i uglavnom su besplatni uz određene iznimke:

Mailchimp - vjerojatno najpoznatiji od svih, baza preko 15 milijuna korisnika, veoma jednostavan za početnike, uz dosta popratnog sadržaja i alata, najbolje mjesto za početak po mojem mišljenju.

Ne postoje prevelike razlike u kvaliteti usluge ostalih alata kao što su Campaign Monitor, Constant Contact, GetResponse, Campaigner i slični međutim preporučam onaj s najviše aktivnih usera i najboljim ocjenama samog proizvoda, a to je Mailchimp. Ovisno o vašim ciljevima, odlučit ćete da li ostati na free trial verziji ili uložiti u njega budući da se radi o user-friendly, ali i jako moćnom alatu.

 

+6 glasa
Sara Stjepanek od Sara Stjepanek [Aktivan] (371 bodova)

Kod izgleda samog newslettera moramo voditi računa o puno čimbenika: kvaliteti sadržaja,email templatu,izazovnom naslovu, lijepom vizualu...Naša poruka treba biti jasna i zanimljiva.

 Ovisno o kojoj se vrsti maila radi (edukacijski mail, anketni mail, mail o novi proizvodima...) prema tome prilagođavamo svoj newsletter. Nekolicina ljudi je dovoljno stručna da sama izradi svoj newsletter, a za one manje stručne postoje besplatni alati koji olakšavaju taj proces. Neki od najpoznatijih besplatnih alata za newsletter marketing su: MailChimp i Campaign Monitor. MailChimp je jedan od vodećih svjetskih platformi. On ne samo da daje mogućnost kreiranja newslettra, on savjetuje na koji način da se povežete i pronađete nove pretplatnike, također savjetuje koliko ste se dobro povezali s određenim pretplatnikom i koliki vam to promet donosi. Pomoću ovih alata moguće je jednostavno kreirati newslettere bez puno prijašnjeg znanja. U ovim alatima postoje već gotovi predlošci koji se pomoću par klikova naprave i organiziraju kako mi želimo. Ovi alati osim što su besplatni i jednostavni omogućuju nam da pratimo i kretnje naših korisnika. Pomoću njih možemo u bilo kojem trenutku vidjeti koliko je uistinu pretplatnika ušlo u naš newsletter, koliko je ih je pogledalo ili se jednostavno odjavilo s newlettera. 

 

Još neki od mogućih alata su: AWeber, Active Campaign, iContact, VerticalResponse... Ovi alati su iznimno korisni jer pomoću njih možemo složiti daljnje strategije za buduća oglašavanja. 

 

 

+4 glasa
Ivana Mačić od Ivana Mačić [Ekstraktivan] (6.6k bodova)

Iako je MailChimp jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji newsletter alata, osvrnula bi se ovdje u odgovoru na Znatku na sljedeću temu:

MAILCHIMP VS. WEBPOWER 

Preporučam Vam radi unaprjeđivanja Vašeg newsletter marketinga da date priliku WebPower-u – marketinškom newsletter softveru koji u odnosu na ovaj prvi dolazi s kvalitetnijom i detaljnijom analitikom, jednostavnim i jasnim grafičkim prikazom ostvarenih rezultata, privlačnim i modernim dizajnom predloška newslettera te neprekidnom podrškom ekipe iz WebPower-a.

Ono što WebPower bolje radi su tzv. inteligentni bilteni i kampanje gdje možete vlastite kampanje samostalno izrađivati da budu efekte i da pošaljite relevantan sadržaj svojim primateljima. Čest problem newslettera su tzv. spavači kojima WebPower omogućuje da dobiju savršenu dodatnu / naknadnu (follow-up!) newsletter poruku. Tako možete aktivirati spavače iz newsletter baze kontakata, ali i potaknuti Vaše ambasadore. Sve to možete automatizirati kako bi dodatnom / naknadnom newsletter porukom povećali postotak otvaranja poruke i konačno konverziju.

WebPower je jednostavan za korištenje te ima lokalnu podršku. Nudi Vam drag & drop editor newsletter sadržaja te omogućuje vam svu slobodu modernog uređivanja koja vam je potrebna. Osim toga, sav newsletter sadržaj automatski odgovara predlošku dizajna newslettera.

Također, ako niste postoji i WebPower Adria tim koji će, ako vam zatreba pomoć, kao lokalni tim za podršku rado pomoći u korištenju WebPower softvera na najučinkovitiji mogući način.

Slična pitanja

2 odgovora 559 pregleda
3 odgovora 226 pregleda
5 odgovora 976 pregleda
4 odgovora 455 pregleda
2 odgovora 615 pregleda
2 odgovora 252 pregleda
3 odgovora 717 pregleda
4 odgovora 339 pregleda
3 odgovora 703 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...