327 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić (8.5k bodova)
Koji softverski ili hardverski alat najbolje preporučate da se koristi za email marketing? Hvala.
* povezano sa odgovorom na pitanje: Zašto raditi newletter marketing?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Sven Vitić od Sven Vitić (637 bodova)

Preporučam sljedeće alate, nude puno opcija u samoj suštini posla, imaju unaprijed napravljene predloške, većina njih i dobar vodič za početnike i uglavnom su besplatni uz određene iznimke:

Mailchimp - vjerojatno najpoznatiji od svih, baza preko 15 milijuna korisnika, veoma jednostavan za početnike, uz dosta popratnog sadržaja i alata, najbolje mjesto za početak po mojem mišljenju.

Ne postoje prevelike razlike u kvaliteti usluge ostalih alata kao što su Campaign Monitor, Constant Contact, GetResponse, Campaigner i slični međutim preporučam onaj s najviše aktivnih usera i najboljim ocjenama samog proizvoda, a to je Mailchimp. Ovisno o vašim ciljevima, odlučit ćete da li ostati na free trial verziji ili uložiti u njega budući da se radi o user-friendly, ali i jako moćnom alatu.

 

+6 glasa
Sara Stjepanek od Sara Stjepanek (488 bodova)

Kod izgleda samog newslettera moramo voditi računa o puno čimbenika: kvaliteti sadržaja,email templatu,izazovnom naslovu, lijepom vizualu...Naša poruka treba biti jasna i zanimljiva.

 Ovisno o kojoj se vrsti maila radi (edukacijski mail, anketni mail, mail o novi proizvodima...) prema tome prilagođavamo svoj newsletter. Nekolicina ljudi je dovoljno stručna da sama izradi svoj newsletter, a za one manje stručne postoje besplatni alati koji olakšavaju taj proces. Neki od najpoznatijih besplatnih alata za newsletter marketing su: MailChimp i Campaign Monitor. MailChimp je jedan od vodećih svjetskih platformi. On ne samo da daje mogućnost kreiranja newslettra, on savjetuje na koji način da se povežete i pronađete nove pretplatnike, također savjetuje koliko ste se dobro povezali s određenim pretplatnikom i koliki vam to promet donosi. Pomoću ovih alata moguće je jednostavno kreirati newslettere bez puno prijašnjeg znanja. U ovim alatima postoje već gotovi predlošci koji se pomoću par klikova naprave i organiziraju kako mi želimo. Ovi alati osim što su besplatni i jednostavni omogućuju nam da pratimo i kretnje naših korisnika. Pomoću njih možemo u bilo kojem trenutku vidjeti koliko je uistinu pretplatnika ušlo u naš newsletter, koliko je ih je pogledalo ili se jednostavno odjavilo s newlettera. 

 

Još neki od mogućih alata su: AWeber, Active Campaign, iContact, VerticalResponse... Ovi alati su iznimno korisni jer pomoću njih možemo složiti daljnje strategije za buduća oglašavanja. 

 

 

+4 glasa
Ivana Mačić od Ivana Mačić (7.9k bodova)

Iako je MailChimp jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji newsletter alata, osvrnula bi se ovdje u odgovoru na Znatku na sljedeću temu:

MAILCHIMP VS. WEBPOWER 

Preporučam Vam radi unaprjeđivanja Vašeg newsletter marketinga da date priliku WebPower-u – marketinškom newsletter softveru koji u odnosu na ovaj prvi dolazi s kvalitetnijom i detaljnijom analitikom, jednostavnim i jasnim grafičkim prikazom ostvarenih rezultata, privlačnim i modernim dizajnom predloška newslettera te neprekidnom podrškom ekipe iz WebPower-a.

Ono što WebPower bolje radi su tzv. inteligentni bilteni i kampanje gdje možete vlastite kampanje samostalno izrađivati da budu efekte i da pošaljite relevantan sadržaj svojim primateljima. Čest problem newslettera su tzv. spavači kojima WebPower omogućuje da dobiju savršenu dodatnu / naknadnu (follow-up!) newsletter poruku. Tako možete aktivirati spavače iz newsletter baze kontakata, ali i potaknuti Vaše ambasadore. Sve to možete automatizirati kako bi dodatnom / naknadnom newsletter porukom povećali postotak otvaranja poruke i konačno konverziju.

WebPower je jednostavan za korištenje te ima lokalnu podršku. Nudi Vam drag & drop editor newsletter sadržaja te omogućuje vam svu slobodu modernog uređivanja koja vam je potrebna. Osim toga, sav newsletter sadržaj automatski odgovara predlošku dizajna newslettera.

Također, ako niste postoji i WebPower Adria tim koji će, ako vam zatreba pomoć, kao lokalni tim za podršku rado pomoći u korištenju WebPower softvera na najučinkovitiji mogući način. :)

Slična pitanja

2 odgovora
Mario Daka 24.11.2015. pitanje u rubrici Web Hosting od Mario Daka (19.0k bodova)
3 odgovora
Marina Baričanec 29.03.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Marina Baričanec (4.6k bodova)
5 odgovora
Mario Daka 24.11.2015. pitanje u rubrici Web Marketing od Mario Daka (19.0k bodova)
1 odgovor
Marko Radić 15.10.2020. pitanje u rubrici Web Marketing od Marko Radić (8.7k bodova)
1 odgovor
Maja Kos 08.04.2015. pitanje u rubrici Web Marketing od Maja Kos (8.1k bodova)
4 odgovora
Zoran Jurić 16.04.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić (8.5k bodova)
2 odgovora
Zoran Jurić 16.04.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić (8.5k bodova)
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...