Zoran Jurić u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić
Koji softverski ili hardverski alat najbolje preporučate da se koristi za email marketing? Hvala.
* povezano sa odgovorom na pitanje: Zašto raditi newletter marketing?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Sven Vitić od Sven Vitić

Preporučam sljedeće alate, nude puno opcija u samoj suštini posla, imaju unaprijed napravljene predloške, većina njih i dobar vodič za početnike i uglavnom su besplatni uz određene iznimke:

Mailchimp - vjerojatno najpoznatiji od svih, baza preko 15 milijuna korisnika, veoma jednostavan za početnike, uz dosta popratnog sadržaja i alata, najbolje mjesto za početak po mojem mišljenju.

Ne postoje prevelike razlike u kvaliteti usluge ostalih alata kao što su Campaign Monitor, Constant Contact, GetResponse, Campaigner i slični međutim preporučam onaj s najviše aktivnih usera i najboljim ocjenama samog proizvoda, a to je Mailchimp. Ovisno o vašim ciljevima, odlučit ćete da li ostati na free trial verziji ili uložiti u njega budući da se radi o user-friendly, ali i jako moćnom alatu.

 

+7 glasa
Sara Stjepanek od Sara Stjepanek

Kod izgleda samog newslettera moramo voditi računa o puno čimbenika: kvaliteti sadržaja,email templatu,izazovnom naslovu, lijepom vizualu...Naša poruka treba biti jasna i zanimljiva.

 Ovisno o kojoj se vrsti maila radi (edukacijski mail, anketni mail, mail o novi proizvodima...) prema tome prilagođavamo svoj newsletter. Nekolicina ljudi je dovoljno stručna da sama izradi svoj newsletter, a za one manje stručne postoje besplatni alati koji olakšavaju taj proces. Neki od najpoznatijih besplatnih alata za newsletter marketing su: MailChimp i Campaign Monitor. MailChimp je jedan od vodećih svjetskih platformi. On ne samo da daje mogućnost kreiranja newslettra, on savjetuje na koji način da se povežete i pronađete nove pretplatnike, također savjetuje koliko ste se dobro povezali s određenim pretplatnikom i koliki vam to promet donosi. Pomoću ovih alata moguće je jednostavno kreirati newslettere bez puno prijašnjeg znanja. U ovim alatima postoje već gotovi predlošci koji se pomoću par klikova naprave i organiziraju kako mi želimo. Ovi alati osim što su besplatni i jednostavni omogućuju nam da pratimo i kretnje naših korisnika. Pomoću njih možemo u bilo kojem trenutku vidjeti koliko je uistinu pretplatnika ušlo u naš newsletter, koliko je ih je pogledalo ili se jednostavno odjavilo s newlettera. 

 

Još neki od mogućih alata su: AWeber, Active Campaign, iContact, VerticalResponse... Ovi alati su iznimno korisni jer pomoću njih možemo složiti daljnje strategije za buduća oglašavanja. 

 

 

+5 glasa
Ivana Mačić od Ivana Mačić

Iako je MailChimp jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji newsletter alata, osvrnula bi se ovdje u odgovoru na Znatku na sljedeću temu:

MAILCHIMP VS. WEBPOWER 

Preporučam Vam radi unaprjeđivanja Vašeg newsletter marketinga da date priliku WebPower-u – marketinškom newsletter softveru koji u odnosu na ovaj prvi dolazi s kvalitetnijom i detaljnijom analitikom, jednostavnim i jasnim grafičkim prikazom ostvarenih rezultata, privlačnim i modernim dizajnom predloška newslettera te neprekidnom podrškom ekipe iz WebPower-a.

Ono što WebPower bolje radi su tzv. inteligentni bilteni i kampanje gdje možete vlastite kampanje samostalno izrađivati da budu efekte i da pošaljite relevantan sadržaj svojim primateljima. Čest problem newslettera su tzv. spavači kojima WebPower omogućuje da dobiju savršenu dodatnu / naknadnu (follow-up!) newsletter poruku. Tako možete aktivirati spavače iz newsletter baze kontakata, ali i potaknuti Vaše ambasadore. Sve to možete automatizirati kako bi dodatnom / naknadnom newsletter porukom povećali postotak otvaranja poruke i konačno konverziju.

WebPower je jednostavan za korištenje te ima lokalnu podršku. Nudi Vam drag & drop editor newsletter sadržaja te omogućuje vam svu slobodu modernog uređivanja koja vam je potrebna. Osim toga, sav newsletter sadržaj automatski odgovara predlošku dizajna newslettera.

Također, ako niste postoji i WebPower Adria tim koji će, ako vam zatreba pomoć, kao lokalni tim za podršku rado pomoći u korištenju WebPower softvera na najučinkovitiji mogući način. :)

Slična pitanja

2 odgovora 739 👀
3 odgovora 322 👀
5 odgovora 1.3k 👀
1 odgovor 301 👀
1 odgovor 371 👀
Maja Kos 08.04.2015. pitanje u rubrici Web Marketing od Maja Kos
4 odgovora 640 👀
2 odgovora 937 👀
2 odgovora 573 👀
Zoran Jurić 16.04.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić
1 odgovor 435 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...