Zoran Jurić u rubrici Politika od
promjena rubrike od Znatko
Kako mogu glasovati na političkim izborima? Kako se pripremiti, što trebam prije provjeriti, gdje se javiti, kome se javiti, a sve kako bi na dan izbora mogao izaći na izbore i glasti na izborima.
Sandra Vukov od
Izbori za šta, za svaki izbor je drugačije.‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+14 glasa
Darko Međimurec od

Svi birači koji imaju prebivalište u Hrvatskoj no ipak žele glasati izvan svog prebivališta, imaju ovdje navedene tri mogućnosti:

  • a) ako žele glasati u Republici Hrvatskoj, mogu tražiti privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, za mjesto gdje će se zateći na dan izbora, a taj zahtjev mogu podnijeti bilo kojem nadležnom uredu državne uprave;
  • b) ako žele glasati u inozemstvu, trebaju tražiti prethodnu registraciju u diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske ili nadležnom uredu u Hrvatskoj; 
  • c) ako nisu sigurni gdje će boraviti na dan održavanja izbora, mogu od nadležnog ureda u kojem su upisani u registar birača zatražiti potvrdu za glasanje izvan mjesta prebivališta i onda mogu glasati na bilo kojem mjestu u tuzemstvu ili inozemstvu.
+9 glasa
Matija Kranjčić od
Glasovati na izborima je vrlo jednostavno, a iz osobnog iskustva znam da nije niti komplicirano niti zbunjujuće. U principu sami čin glasovanja je sveden na najjednostavnije zaokruživanje broja ispred stranačke opcije ili pojedinca/kandidata kojeg želimo vidjeti na vlasti idućih 4/5 godina. Ako želimo sudjelovati u izborima, smatram da je bitnije dobro se pripremiti prije i proučiti koje se političke opcije nude na glasačkom listiću i slažu li se ideje njihovih političkih programa s našim idejama i vizijama kako bi društvo trebalo izgledati. Ne treba vjerovati u predizborna obećanja kojih uvijek ima, već proučiti "tko se s čime u prethodnom periodu bavio, a čime nije".

Slična pitanja

3 odgovora 287k 👀
Maja Kos 18.12.2014. pitanje u rubrici Internet od Maja Kos
1 odgovor 276 👀
1 odgovor 181k 👀
Marinko Zadro 13.03.2015. pitanje u rubrici Internet od Marinko Zadro
2 odgovora 271 👀
2 odgovora 226 👀
1 odgovor 624 👀
Zoran Jurić 20.12.2015. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Zoran Jurić
1 odgovor 1.0k 👀
Ivan Ivić 28.03.2015. pitanje u rubrici Tehnologija od Ivan Ivić
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...