Redakcija u rubrici Priroda od

Kakav je to cvijet - 'međimurska rožica'?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Fatima Kapić od

Tokom posjete Međimurju u sklopu koncepta "Ženski vikend u Hrvatskoj ", žene su imale različite aktivnosti, obilaske, čule su brojne zanimljivosti, kušale zdraviju vrstu kave ali i učestvovale u izradi predmeta u sklopu radionica.

Obišle su vinograde, zatim su izrađivale i kolače u sklopu radionice. Otkrivene su im i tajne manikure i kako izraditi savršene nokte.

Međutim jedna od radionica je bila i za ekološko osviještene prisutnih, za zaštitu i čuvanje okoliša, makar se radilo i o malim stvarima.

Udruga žena Musko središće je pokazalo kako napraviti "međimurske rožice". To je cvijet izrađen od krep papira. Tako su posjetiteljke otišle kući s buketom takvog cvijeća koje su same napravile a pri tome ne šteteći biljkama i koristeći papir koji je razgradiv i nije štetan po okoliš, a u potpunosti nalikuju na prave ruže

Redakcija od
Oho! Pa to je Znatkova reporterka Željka (https://znatko.com/user/zeljkabarisic) :)
+7 glasa
Monika Kiris od
uređen od Redakcija

'Međimurska rožica' je naziv koji se odnosi na cvijet koji raste u najzelenijem dijelu Hrvatske, gdje se susreću rijeke Mura i Drava - Međimurju. Radi se o lijepom cvijetu koji obogaćuje međimursku prirodu.

Kao što ovaj cvijet obogaćuje okoliš svojom ljepotom, tako i Ženski vikend u Međimurju obogaćuje duše svojim programom. Alma Premerl Zoko, kreatorica koncepta, suvremenim ženama je omogućila upoznavanje ljepota Međimurja kroz posebno osmišljen program koji uključuje razne ženske radionice, gastronomske delicije te smještaj u Glamping resortu Toplice Sveti Martin. 

U Glamping resortu Toplice Sveti Martin, ženama je pružen udoban smještaj u drvenim kućicama s privatnim saunama i kadama s pogledom na netaknutu prirodu. 

"Međimurska rožica" izrađena od krep papira
"Međimurska rožica" izrađena od krep papira

Osim toga, program obuhvaća aktivnosti poput jutarnje tjelovježbe, degustacije kave s fokusom na zdravlje, posjet vinogradima s panoramskim pogledom te radionice tradicionalnih umjetnosti poput izrade 'međimurske rožice' od krep papira

Foto: Nikola Zoko

Slična pitanja

1 odgovor 101 👀
2 odgovora 214 👀
2 odgovora 845 👀
Monika Kiris 20.10.2022. pitanje u rubrici Priroda od Monika Kiris
1 odgovor 276 👀
1 odgovor 109 👀
1 odgovor 58 👀
2 odgovora 814 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...