2.5k pregleda
Goran Dren u rubrici Financije od Goran Dren
promjena rubrike od Znatko
WebMoney je neki oblik plaćanja na internetu kao Payonner ili Paypal. Zašto je bolji tj. zašto bi neko koristio baš WebMoney za online plaćanja ili za primanje honorara?

Da li je WebMoney ruska firma?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Mario Daka od Mario Daka

WebMoney je online način plaćanja koji ti omogućuje obavljanje transakcija s drugim WebMoney korisnicima i trgovcima. Nešto slično kao PayPal ili Payoneer. Isto tako WebMoney transfer love nudi korisnicima diljem svijeta provedbu sigurnih transakcija, plaćanje za dobra i usluge putem interneta i komunikaciju s poslovnim partnerima korištenjem glasovnih usluga ili internog povjerljivog WM messengera (kojeg vjerojatno nećete koristiti ;)

VAŽNO! Tijekom registracije morat ćete unijeti i potvrditi svoje osobe podatke. WebMoney transfer ima jedinstveni sustav verifikacije gdje svaki korisnik ima WebMoney putovnicu, digitalni certifikat koji se temelji na osobnim podacima koje unosi WebMoney član. To isto morate i za Payoneer, PayPal, itd.

Dakle, WebMoney nije banka i WebMoney plaćanja ne obrađuje banka. Stoga ne moraš otvoriti bankovni račun kako bi se registrirao za korištenje WebMoney-a (što je pak razlika od Payoneer-a koji isto nije banka, ali ti otvara bankovni račun).

Karakteristike WebMoney-a

Sredstva na svom WebMoney računu možeš uplaćivati putem bankovnog transfera, poštanskog naloga, u gotovini na bankomatu, putem prepaid kartica, u mjenjačnicama i razmjenom putem drugih sustava plaćanja. To je pak slično kao i kod PayPala. Nudi ti trenutni prijenos sredstava na Vaš račun, isto kao i drugi. 

Sredstva možeš isplatiti korištenjem WebMoney opcije pod uvjetom da si uspješno izvršio uplatu tijekom zadnjih 6 mjeseci. Nešto slično kao i Skrill. 

Sa svih tih strana gledano, sve što nude drugi nudi i WebMoney tako da nekako ne vidim neke komparativne prednosti.

Ne znam jedino zašto bwin kladionica se povezala s WebMoney-om. Odnosno... Možda je to "njihov privatni paypal servis"? :)

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Filip Jurišić 30.06.2015. pitanje u rubrici Financije od Filip Jurišić
1 odgovor
Goran Dren 18.04.2014. pitanje u rubrici Kupovina od Goran Dren
1 odgovor
1 odgovor
Zoran Jurić 05.12.2015. pitanje u rubrici Financije od Zoran Jurić
1 odgovor
Goran Dren 29.04.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Goran Dren
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...