Kako primjeniti gerila marketing na društvenim medijima?

126 pogleda
Zoran pitano May 16, 2016 u kategoriji Web Marketing od korisnika Zoran Superaktivan (4,175 bodova)
Dakle, ono sto mene ovdje zanima je marketing na drustvenim medijima i gerila marketing. Izrada profila i vođenje na facebook-u i kako bi mogao izgledati gerilski marketing u dovođenju turista na moju stranicu i apartmane.

Please log in or register to answer this question.

1 odgovor

0 glasova
Vjekoslav Šimić odgovoreno Apr 17, 2017 od korisnika Vjekoslav Šimić Početnik (85 bodova)
Danas je marketing na društvenim mrežama nezaobilazan dio strategije komuniciranja sa ljudima kojima je vaš oglas upućen. Ovdje ćemo se fokusirati na Facebook, jer je realno on u Hrvatskoj broj jedan što se tiče oglašavanja na društvenim mrežama. Danas svaka relevantnija tvrtka ima svoju stranicu na Facebook-u. Da biste maksimalno iskoristili prednosti Facebook-a, naravno za početak je bitno da napravite svoju stranicu, a zatim odredite ciljanu skupinu za koju je namijenjen vaš proizvod ili usluga jer ćete se upravo njima obraćat svojom ponudom i njima zanimljivim sadržajem. Čak bi možda rekao da biste svoju publiku morali definirati i prije pokretanja same stranice, te da odvagate ima li vaše prisutstvo na Facebooku-u uopće smisla.

Gerilski marketing je oblik jedne nekonvencionane strategije u marketingu, koja ako se napravi kako treba uz minimalna ulaganja može proizvesti maksimalno pozitivan efekt. On uključuje tri glavna elementa: efekt iznenađenja, efekt rasprostranjenosti, te efekt niskih troškova. Efekt iznenađenja je osnova ovoga tipa oglašavanja, koji se neobičnim, čak i šokantnim porukama pokušava približiti potrošaču na nekakvoj emocionalnoj razini. Efekt rasprostranjenosti ima zadatak da oglas bude primjećen u što većem broju, ali  bez dodatnih troškova. Efekt niskih troškova nastaje zbog oraničenoga budžeta.

Bilo je pitanje dovođenja turista u apartmane putem facebook-a uz primjenu gerila marketinga. E tu treba biti jako maštovit kako bi se izdvojili od mnogobrojnih sličnih oglasa.

Slična pitanja

0 odgovora 330 pogleda
4 odgovora 7,333 pogleda
1 odgovor 198 pogleda
Zoran pitano Aug 13, 2016 u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Zoran Superaktivan (4,175 bodova)
1 odgovor 117 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,035 pitanja

2,641 odgovora

1,316 komentara

823 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Google+

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...