493 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić
Dakle, ono sto mene ovdje zanima je marketing na drustvenim medijima i gerila marketing. Izrada profila i vođenje na facebook-u i kako bi mogao izgledati gerilski marketing u dovođenju turista na moju stranicu i apartmane.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Vjekoslav Šimić od Vjekoslav Šimić
Danas je marketing na društvenim mrežama nezaobilazan dio strategije komuniciranja sa ljudima kojima je vaš oglas upućen. Ovdje ćemo se fokusirati na Facebook, jer je realno on u Hrvatskoj broj jedan što se tiče oglašavanja na društvenim mrežama. Danas svaka relevantnija tvrtka ima svoju stranicu na Facebook-u. Da biste maksimalno iskoristili prednosti Facebook-a, naravno za početak je bitno da napravite svoju stranicu, a zatim odredite ciljanu skupinu za koju je namijenjen vaš proizvod ili usluga jer ćete se upravo njima obraćat svojom ponudom i njima zanimljivim sadržajem. Čak bi možda rekao da biste svoju publiku morali definirati i prije pokretanja same stranice, te da odvagate ima li vaše prisutstvo na Facebooku-u uopće smisla.

Gerilski marketing je oblik jedne nekonvencionane strategije u marketingu, koja ako se napravi kako treba uz minimalna ulaganja može proizvesti maksimalno pozitivan efekt. On uključuje tri glavna elementa: efekt iznenađenja, efekt rasprostranjenosti, te efekt niskih troškova. Efekt iznenađenja je osnova ovoga tipa oglašavanja, koji se neobičnim, čak i šokantnim porukama pokušava približiti potrošaču na nekakvoj emocionalnoj razini. Efekt rasprostranjenosti ima zadatak da oglas bude primjećen u što većem broju, ali  bez dodatnih troškova. Efekt niskih troškova nastaje zbog oraničenoga budžeta.

Bilo je pitanje dovođenja turista u apartmane putem facebook-a uz primjenu gerila marketinga. E tu treba biti jako maštovit kako bi se izdvojili od mnogobrojnih sličnih oglasa.

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...