475 pregleda
Marinko Zadro u rubrici Odnosi i veze od Marinko Zadro (7.8k bodova)

Molim navedite bitne razlike između nečije srodne duše i životnog partnera te iste osobe?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+11 glasa
Ivana Basar od Ivana Basar (3.9k bodova)
Životni partner je osoba s kojom dijeliš različita životna iskustva (i dobro i loše). Svakako životni partner može ujedno biti i srodna duša, ali mnogo ljudi odabere životnog partnera glede na to s kim se osjeća najsigurnije i ima najstabilniju vezu.

Srodne duše ne moraju biti nužno osobe s kojima smo u romantičnim vezama - možemo imati puno prijatelja s kojima smo srodne duše. To su osobe s kojima možemo pričati o različitim temama i povjeriti im svoje najdublje tajne - jer postoji nešto u njima s čime se možemo poistovjetiti na duhovnoj razini. Srodnih duša kroz život imamo više i samo rijetki ostaju s nama do kraja. Treba uzeti u obzir da kako sam rasteš i sazrijevaš kao osoba, tako se mijenja i tvoj pogled na svijet i sasvim je moguće da s nekim, koga si smatrao srodnom dušom, kasnije u životu više i nemaš toliko dodirnih točaka.
+8 glasa
Kuzma Topić od Kuzma Topić (14.8k bodova)
Zivotni partner ne treba biti uvjek i nasa srodna dusa. Srodna dusa ti moze bit i brat, roditelj, prijatelj...

Razlike

1. Zivotni partner je netko s kim ostajes cijeli zivot, dok sa srodnom dusom si povezan na nekom vecem intuitivnom nivou, To su intezivniji odnosi puni promjena.

2. Srodne duse unose strast i zelje u zivot, i obicno nestaju iz zivota i ostavljaju slomljena srca za sebom dok je zivotni parner netko tko vas bori i podrzava kroz zivot

3. Srodne duse imaju jako slicna razmisljanja slicne zivote kao ogledala, takve veze obicno budu kaoticne i destruktivne radi toga zrcaljenja, dok zivotni partneri imaju razlicite zivote i zamisli te se medusobno ispreplecu te su veze mnogo stabilnije.

4. Srodne duse se intuitivno poznaju te ne ulazu zelju za dubljim upoznavanjem dok zivotni partneri cijeli zivot uce jedno od drugoga i nadopunajvaju se
Marina Baričanec 28.09.2021. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Marina Baričanec (4.7k bodova) Kako biramo ljubavne partnere?
+6 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić (20.4k bodova)
Razlika između srodne duše i životnog partnera je po mojem mišljenju u tome što se sa životnim partnerom može živjeti i ugodno je živjeti cijeli život, a sa osobom srodne duše - srodnog mišljenja se može popiti kava u dobrom društvu, pogledati i komentirati dobar film ili kazališna predstava. Razlika je u ozbiljnosti, kvaliteti i trajanju veze između osobe srodne duše i životnog partnera pri čemu životni partner pokazuje ambiciju za provođenjem cijelog života u vezi, a srodna duša ambiciju za ugodnim društvom, razgovorom i zabavom.

Slična pitanja

3 odgovora
3 odgovora
Marina Božan 18.05.2016. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Marina Božan (4.5k bodova)
2 odgovora
4 odgovora
Zoran Jurić 08.11.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Zoran Jurić (8.6k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.4k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...