492 pregleda
Marina Božan u rubrici Web Marketing od Marina Božan
Kako napraviti da vizualni sadržaj Instagrama privlači posjetitelje na moju web stranicu? Kako povečati posjećenost web stranicama putem Instagrama?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+4 glasa
Sara Stjepanek od Sara Stjepanek
odabran od Marina Božan
 
Najbolji odgovor

Sve veći broj poduzeća koristi platformu Instagram za povečanje posjetitelja na web stanicama ali i radi povečanja ciljane publike. Iako većinom instagram koristi mlađa publika sve je veći broj korisnika na instagramu. Instagramje društvena mreža koju većina korisnika a tako i poslovnih poduzeća koristi kako bi korisniku vizualno približila proizvod ili uslugu. 

Neki od prijedloga kako vizualnim sadržajem privuči posjetitelje su:

  • Koristiti aplikacije za obradu fotografija -oku privlačne fotografije mogu izrazito doprinjeti broju posjetitelja. Pri tome treba paziti da su fotografije proizvoda vjerodostojne i da ne prikazuju nešto za što taj proizvod ne služi. Neke od aplikacija za obradu slika su: Prime, Fuesd, Aviary..
  • Povežite Instragram s Wordpressom- Povezivanje Instagrama i Wordpressa omogućuje da svaki korisnik koji pristupi vašoj web stranici vidi sve najnovije fotografije, videe i objave s instagrama.
  • Osim fotografija koristite videe, boomerang i objave koje nisu statične i koje bi vama kao korisniku bile zanimljive. Pri tome pazite da zadržite dozu profesionalnosti i da se uvijek držite poruke koju želite komunicirati korisniku.
  • Povežite se ili spomenite druge korisnike instagrama- Kada pronađete osobe koji su influenceri i koji sa svojim objavama odgovaraju vašem brendu povežite se s njima, označite ih na objavu ili dijelite njihove objave. Pri tome trebate paziti da ste u dogovoru s određenom osobom i da je ona upoznata s vašim planom. Na taj način ćete privući sličnu ciljanu skupinu te povečati i obogatiti svoje objave s novim zanimljvostima.
Goran Dren 18.04.2017. pitanje u rubrici Mediji od Goran Dren
25.10.2021. promjena rubrike od Znatko
Tko su influenceri ?!
+3 glasa
Kuzma Topić od Kuzma Topić
Za pcoetak je potrebno osigurat sto vecu posjecenost svog instagram pofrila:

1. Upotrebom Hash-tagova koji su posebno namjenjeni ciljanoj publici. Sa upotrebom odgovarajucih hashtagova u svojim postovima mozes se priblizit novim ljudima kojima je interesantan tvoj biznis. Sa upotrebom dobrih hashtagova se moze priblizit potencijalnim interesantima kod pretrazivanja instagrama.

2. Upotrebljavaj filtere - provedena su istrazivanja koja su pokazala da upotrebom filtera se postize bolja statistika komentara i lajkova.

3. Prouci kada najvise odgovora na postove dobivas te ih postavljaj u tim vremenskim periodima.Kada se skupi velik broj folowera potrebno ih je pretvorit u kupce

1. Sto je manje necega vise svita zeli to - promovirajte svoje akcije i naglasite da je kacija limitiranog vremena, ili promovirajte proizvode koji su limitirane kolicine.

2. Ako tvoji prijatelji i obitelj podjeli tvoje proizvode povecava se sansa njihove prodaje - istrazivanja su pokaza da 65% korisnika preporuke i ocjene proizvoda preko drustvenih mreza smatra presudnim za kupovinu.

3. Dajte odredene popuste benefite korisnicima svoje stranice u slucaju instagram komentara/lajkova.
+1 glas
Mia Rožanković od Mia Rožanković

Kako preko Instagrama do veće posjećenosti na webu:

1. Redovito objavljivati na Instagramu (1-2 posta dnevno) kako bi ostvarili kontinuitet objava što će dovesti do građenja baze followera 

2. Caption ili poruka koja se objavljuje mora biti relevantna sa sadržajem fotografije (ne pisati duge postove nego samo kratki opis u kojem pozivate sljedbenike da dodu na vašu stranicu i tamo pročitaju opširnije)

3. Koristiti oznaku # (hastag) - najbolje bi bilo koristiti jedinstveni hastag koji će kasnije postati prepoznatljiv za vaš proizvod/brend/uslugu (npr. #motovašegbrenda); na Twitteru se koriste 1-2 hastaga po objavi dok na Instagramu slobodno možete 10-15 hastagova uključiti po objavi

4. Pratite konkurenciju i ostale u vašoj niši, uključite se u grupe i budite aktivni (like i komentari povećavaju vašu vidljivost)

5. Pristojnost i ljubaznost se očekuje pa uzvratite na svaki like i komentar te pokažite da vam je stalo do vaših sljedbenika, priredite darivanje (giveaway) a objava pobjednika neka bude na vašem webu; pitajte ih za njihovo mišljenje vezano za određenu temu (call to action)

6. Koristite kvalitetne fotografije i stvarajte vizualno privlačan sadržaj koji će vas istaknuti iz mase 

7. Koristite Instagram story u kojem možete pokazati behined the scenes (npr. kako se stvarala neka kampanja) i live event u kojem možete privući veći broj novih sljedbenika

Slična pitanja

3 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
3 odgovora
Marina Baričanec 12.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od Marina Baričanec
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...