Kuzma Topić u rubrici Promet i vozila od Kuzma Topić
promjena rubrike od Znatko
Kako su nova vozila vise od 2000 eura jeftinija u Sloveniji nego kod nas zanima me kako uvesti vozila iz Slovenije u Hrvatsku? Postoji li mogucnost izbjegavanja placanja nasih suludih poreza?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Postoji nekoliko načina na koje možete uvesti vozilo iz Slovenije u Hrvatsku, a neki od njih mogu omogućiti izbjegavanje ili smanjenje poreza koji se plaćaju u Hrvatskoj.

  1. Kupnja vozila od osobe: Kupnja vozila od osobe koja živi u Sloveniji i prebacivanje vozila u Hrvatsku kao privatni automobil može omogućiti izbjegavanje poreza na promet.

  2. Kupnja vozila za poslovne svrhe: Ako kupujete vozilo za poslovne svrhe, možete se pozvati na poslovnu potrebu i smanjiti porez koji se plaća u Hrvatskoj.

  3. Uvoz putem carinske agenture: Ako koristite usluge carinske agenture za uvoz vozila, oni mogu pomoći u izbjegavanju ili smanjenju poreza koji se plaćaju u Hrvatskoj.

Međutim, treba napomenuti da je svaki slučaj poseban i postoje različiti propisi i pravila koja se primjenjuju na uvoz vozila u Hrvatsku i svaki slučaj treba posvetiti pozornost.

Slična pitanja

1 odgovor 1.3k 👀
4 odgovora 782 👀
2 odgovora 444 👀
1 odgovor 797 👀
1 odgovor 2.9k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...