1.2k pregleda
Kuzma Topić u rubrici Promet i vozila od Kuzma Topić
promjena rubrike od Znatko
Kako su nova vozila vise od 2000 eura jeftinija u Sloveniji nego kod nas zanima me kako uvesti vozila iz Slovenije u Hrvatsku? Postoji li mogucnost izbjegavanja placanja nasih suludih poreza?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Postoji nekoliko načina na koje možete uvesti vozilo iz Slovenije u Hrvatsku, a neki od njih mogu omogućiti izbjegavanje ili smanjenje poreza koji se plaćaju u Hrvatskoj.

  1. Kupnja vozila od osobe: Kupnja vozila od osobe koja živi u Sloveniji i prebacivanje vozila u Hrvatsku kao privatni automobil može omogućiti izbjegavanje poreza na promet.

  2. Kupnja vozila za poslovne svrhe: Ako kupujete vozilo za poslovne svrhe, možete se pozvati na poslovnu potrebu i smanjiti porez koji se plaća u Hrvatskoj.

  3. Uvoz putem carinske agenture: Ako koristite usluge carinske agenture za uvoz vozila, oni mogu pomoći u izbjegavanju ili smanjenju poreza koji se plaćaju u Hrvatskoj.

Međutim, treba napomenuti da je svaki slučaj poseban i postoje različiti propisi i pravila koja se primjenjuju na uvoz vozila u Hrvatsku i svaki slučaj treba posvetiti pozornost.

Slična pitanja

1 odgovor
4 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...