2.0k pregleda
Ivan Gačić u rubrici Web Poslovanje od Ivan Gačić
Na kojem se forumu može oglašavti apartman koji na moru iznajmljujem turistima? Imate li preporuku?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
Iako je danas stvarno veliki broj foruma gdje iznajmljivači oglašavaju svoje smještaje, izdvojila bih neke za koje smatram da se najčešće koriste:

1) Booking.com - jedna od stranica s najboljim filterima i jedna od jednostavnijih za korištenje. Vrlo dobro je organizirana te korisnicima pruža detaljan uvid u ono što bi iznajmili ili za nešto što su možda zainteresirani.

2) Airbnb - ova stranica je relativno nedavno postala popularna u Hrvatskoj, te je dosta slična booking-u pa se time lako i koristi.

3) Njuškalo - na ovoj stranici se nalazi zaista veliki broj oglašivača, ali s obzirom da to nije primarna funkcija ove stranice, osobno ju baš i ne koristim toliko često jer mislim da su oglašivači ponekad škrti sa informacijama.(ne navodi neke bitne stvari koje bi možda željela znati ukoliko iznajmljujem apartman)

4) Apartmanija.hr - isto dosta dobra stranica, ima veliki izbor apartmana bez obzira što nije toliko poznata.

 

Jedna stvar koju bih htjela naglasiti i onima koji oglašavaju neki smještaj i onima koji ga žele iznajmiti - ukoliko iznajmljujete prostor provjerite je li isti taj prostor dostupan na nekoj drugoj stranici i je li dostupan po istoj cijeni(kao što bi trebalo biti). Osobno mi se dogodila neugodna situacija da sam već rezervirala smještaj i kasnije ga pronašla na drugoj stranici, po jeftinijoj cijeni, što mi se ne čini fer!
+8 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek

Danas postoji veliki izbor internetskih foruma i stranica za oglašavanje apartmana. Neki od njih su sljedeći: Njuškalo, Booking.com, Adriatic.hr, Airbnb, apartmaninfo.hr. Imajte na umu da Airbnb i Booking.com uzimaju proviziju. 

Osim navedenih, oglašavanje apartmana moguće je i putem društvenih mreža poput Facebooka ili sve popularnijeg Instagrama. Na Facebook postoje i različite grupe s velikim brojem članova specijaliziranje upravo za oglašavanje i traženje smještaja u apartmani, primjerice grupa Apartmani, ljetovanje u Hrvatskoj - Iznajmljivanje ili grupa Apartmani Dalmacija 2020. do 40 eura. 

+5 glasa
Mirko Vedri od Mirko Vedri

Osobno nisam koristio forume za oglašavanje portala. Sve ovisi gdje vam se nalaze apartmani jer različite lokacije privlače i razne vrste gostiju koji koriste različite kanale pretrage. Primjerice u Zagrebu dosta domaćih gostiju koristi primjerice Njuškalo.hr dok za odmor na moru (pogotovo u manjim mjestima) gosti preferiraju specijalizirane portale poput Laganini.com. Dosta se iznajmljivača također oglašava preko Booking i Airbnb koji rade na principu provizije. U svakom slučaju, treba koristiti više kanala prodaje.

Znatkica od Znatkica
Mirko, kako to da ne biste koristili forume za oglašavanje apartmana, a kažete da treba koristiti više kanala prodaje?
Mirko Vedri od Mirko Vedri
Nisam ih koristio jer mi do sad nije bilo potrebno, što ne znači da ih u budućnosti neću koristiti. Web stranica, društvene mreže, oglašavanje na portalima s direktnim kontaktom, stari gosti za sad su bili dovoljni za dobru sezonu. Svatko treba pronaći kanale prodaje koji mu najviše odgovaraju

Slična pitanja

5 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...