1.5k pregleda
Ivan Gačić u rubrici Web Poslovanje od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova)
Na kojem se forumu može oglašavti apartman koji na moru iznajmljujem turistima? Imate li preporuku?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić [Megaktivan] (12.9k bodova)
Iako je danas stvarno veliki broj foruma gdje iznajmljivači oglašavaju svoje smještaje, izdvojila bih neke za koje smatram da se najčešće koriste:

1) Booking.com - jedna od stranica s najboljim filterima i jedna od jednostavnijih za korištenje. Vrlo dobro je organizirana te korisnicima pruža detaljan uvid u ono što bi iznajmili ili za nešto što su možda zainteresirani.

2) Airbnb - ova stranica je relativno nedavno postala popularna u Hrvatskoj, te je dosta slična booking-u pa se time lako i koristi.

3) Njuškalo - na ovoj stranici se nalazi zaista veliki broj oglašivača, ali s obzirom da to nije primarna funkcija ove stranice, osobno ju baš i ne koristim toliko često jer mislim da su oglašivači ponekad škrti sa informacijama.(ne navodi neke bitne stvari koje bi možda željela znati ukoliko iznajmljujem apartman)

4) Apartmanija.hr - isto dosta dobra stranica, ima veliki izbor apartmana bez obzira što nije toliko poznata.

 

Jedna stvar koju bih htjela naglasiti i onima koji oglašavaju neki smještaj i onima koji ga žele iznajmiti - ukoliko iznajmljujete prostor provjerite je li isti taj prostor dostupan na nekoj drugoj stranici i je li dostupan po istoj cijeni(kao što bi trebalo biti). Osobno mi se dogodila neugodna situacija da sam već rezervirala smještaj i kasnije ga pronašla na drugoj stranici, po jeftinijoj cijeni, što mi se ne čini fer!
+7 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.5k bodova)

Danas postoji veliki izbor internetskih foruma i stranica za oglašavanje apartmana. Neki od njih su sljedeći: Njuškalo, Booking.com, Adriatic.hr, Airbnb, apartmaninfo.hr. Imajte na umu da Airbnb i Booking.com uzimaju proviziju. 

Osim navedenih, oglašavanje apartmana moguće je i putem društvenih mreža poput Facebooka ili sve popularnijeg Instagrama. Na Facebook postoje i različite grupe s velikim brojem članova specijaliziranje upravo za oglašavanje i traženje smještaja u apartmani, primjerice grupa Apartmani, ljetovanje u Hrvatskoj - Iznajmljivanje ili grupa Apartmani Dalmacija 2020. do 40 eura. 

+4 glasa
Mirko Vedri od Mirko Vedri [Aktivan] (114 bodova)

Osobno nisam koristio forume za oglašavanje portala. Sve ovisi gdje vam se nalaze apartmani jer različite lokacije privlače i razne vrste gostiju koji koriste različite kanale pretrage. Primjerice u Zagrebu dosta domaćih gostiju koristi primjerice Njuškalo.hr dok za odmor na moru (pogotovo u manjim mjestima) gosti preferiraju specijalizirane portale poput Laganini.com. Dosta se iznajmljivača također oglašava preko Booking i Airbnb koji rade na principu provizije. U svakom slučaju, treba koristiti više kanala prodaje.

Znatkica od Znatkica [Superaktivan] (4.4k bodova)
Mirko, kako to da ne biste koristili forume za oglašavanje apartmana, a kažete da treba koristiti više kanala prodaje?
Mirko Vedri od Mirko Vedri [Aktivan] (114 bodova)
Nisam ih koristio jer mi do sad nije bilo potrebno, što ne znači da ih u budućnosti neću koristiti. Web stranica, društvene mreže, oglašavanje na portalima s direktnim kontaktom, stari gosti za sad su bili dovoljni za dobru sezonu. Svatko treba pronaći kanale prodaje koji mu najviše odgovaraju

Slična pitanja

1 odgovor 531 pregleda
Znatko medijski pokriva

Međunarodna konferencija za digitalne dizajnere i developere

Labin, 23.-24.09.2022.

PROGRAM | PRIJAVA
Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022


Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.2k pitanja

14.6k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...