Na kojem forumu oglašavati apartman?

1,240 gledanja
Neznani Neznalica 18.04.2017. pitanje u kategoriji Web Poslovanje od Neznani Neznalica [Superaktivan] (2,596 bodova)
Na kojem se forumu može oglašavti apartman koji na moru iznajmljujem turistima? Imate li preporuku?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 ocjena
Nikolina Šrajbek 28.08.2020. odgovor od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (37,850 bodova)

Danas postoji veliki izbor internetskih foruma i stranica za oglašavanje apartmana. Neki od njih su sljedeći: Njuškalo, Booking.com, Adriatic.hr, Airbnb, apartmaninfo.hr. Imajte na umu da Airbnb i Booking.com uzimaju proviziju. 

Osim navedenih, oglašavanje apartmana moguće je i putem društvenih mreža poput Facebooka ili sve popularnijeg Instagrama. Na Facebook postoje i različite grupe s velikim brojem članova specijaliziranje upravo za oglašavanje i traženje smještaja u apartmani, primjerice grupa Apartmani, ljetovanje u Hrvatskoj - Iznajmljivanje ili grupa Apartmani Dalmacija 2020. do 40 eura. 

+6 ocjena
Ružica Perić prije 6 dana odgovor od Ružica Perić [Superaktivan] (2,128 bodova)
Iako je danas stvarno veliki broj foruma gdje iznajmljivači oglašavaju svoje smještaje, izdvojila bih neke za koje smatram da se najčešće koriste:

1) Booking.com - jedna od stranica s najboljim filterima i jedna od jednostavnijih za korištenje. Vrlo dobro je organizirana te korisnicima pruža detaljan uvid u ono što bi iznajmili ili za nešto što su možda zainteresirani.

2) Airbnb - ova stranica je relativno nedavno postala popularna u Hrvatskoj, te je dosta slična booking-u pa se time lako i koristi.

3) Njuškalo - na ovoj stranici se nalazi zaista veliki broj oglašivača, ali s obzirom da to nije primarna funkcija ove stranice, osobno ju baš i ne koristim toliko često jer mislim da su oglašivači ponekad škrti sa informacijama.(ne navodi neke bitne stvari koje bi možda željela znati ukoliko iznajmljujem apartman)

4) Apartmanija.hr - isto dosta dobra stranica, ima veliki izbor apartmana bez obzira što nije toliko poznata.

 

Jedna stvar koju bih htjela naglasiti i onima koji oglašavaju neki smještaj i onima koji ga žele iznajmiti - ukoliko iznajmljujete prostor provjerite je li isti taj prostor dostupan na nekoj drugoj stranici i je li dostupan po istoj cijeni(kao što bi trebalo biti). Osobno mi se dogodila neugodna situacija da sam već rezervirala smještaj i kasnije ga pronašla na drugoj stranici, po jeftinijoj cijeni, što mi se ne čini fer!
+1 ocjena
Mirko Vedri 06.05. odgovor od Mirko Vedri [Početnik] (94 bodova)

Osobno nisam koristio forume za oglašavanje portala. Sve ovisi gdje vam se nalaze apartmani jer različite lokacije privlače i razne vrste gostiju koji koriste različite kanale pretrage. Primjerice u Zagrebu dosta domaćih gostiju koristi primjerice Njuškalo.hr dok za odmor na moru (pogotovo u manjim mjestima) gosti preferiraju specijalizirane portale poput Laganini.com. Dosta se iznajmljivača također oglašava preko Booking i Airbnb koji rade na principu provizije. U svakom slučaju, treba koristiti više kanala prodaje.

Znatkica 08.05. komentar od Znatkica [Superaktivan] (3,017 bodova)
Mirko, kako to da ne biste koristili forume za oglašavanje apartmana, a kažete da treba koristiti više kanala prodaje?
Mirko Vedri 10.05. komentar od Mirko Vedri [Početnik] (94 bodova)
Nisam ih koristio jer mi do sad nije bilo potrebno, što ne znači da ih u budućnosti neću koristiti. Web stranica, društvene mreže, oglašavanje na portalima s direktnim kontaktom, stari gosti za sad su bili dovoljni za dobru sezonu. Svatko treba pronaći kanale prodaje koji mu najviše odgovaraju

Slična pitanja

5 odgovora 7,770 gledanja
1 odgovor 352 gledanja
3 odgovora 73 gledanja
Znatko

Znatko je otvorena i pretraživa baza znanja u obliku pitanja i odgovora online zajednice

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

5,920 pitanja

9,352 odgovora

1,684 komentara

1,020 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?

Web::Edukacija

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri!
...