Kako spasiti ili prebroditi razvod od žene?

127 pogleda
Mario Plavša pitano 08.06.2018. u kategoriji Odnosi i veze od korisnika Mario Plavša Početnik (4 bodova)
uređeno 23.08.2018. od korisnika Znatko
Radi se o tome da je supruga iz cista mira predala papire za razvod, upravo mjesec dana prije nego smo trebali preseliti na Korculu, jer sam ja vezan s poslom. Supruga je Slovenka i imamo 2 djece u braku koji traje 12 god. Jako mi je tesko palo, jer sam zadnje 3 god. proveo sam na Korculi, naravno da smo se vidjali kroz taj period...ili bi ja isao u Slo. ili bi oni bili ovdje sa mnom.

Inace sam obiteljski covjek i obitelj mi predstavlja sve. Do neki dan sam to i imao,a sad odjednom nemam nista.Samo je nazvala jedan dan i rekla da nas vise ne vidi skupa,a to jutro kao i sva ostala bila je poruka od nje Ljube,dobro jutro. Na zalost ne zeli ni da se ja vratim,u Slo. S obzirom da je blizu granice sa Hr. osobno bi se mogao prebaciti u Zapresic s poslom sta mi nije daleko za putovati iz Slo. Jednostavno njen odgovor je da zeli biti sama i na tome zavrsava.. Predlagao sam da idemo savjetniku jer sam uvjeren da bi kroz par razgovora sa savjetnikom sve ozgladili, medjutim ona ne zeli.. Kako cu ovo proci ni sam ne znam, mislim da mi je potrebna pomoc... nekim savjetom, raspolozenja mi se mjenjaju svakodnevno od ljutnje, bijesa, tuge, ocaja... sve osim radosti i veselja.

Please log in or register to answer this question.

1 odgovor

0 glasova
Marko Radić odgovoreno 23.01. od korisnika Marko Radić Superaktivan (1,499 bodova)

Ah da,... Gle, razvod je za skoro sve najtraumatičnije iskustvo kroz koje su prošli. Pogotovo prvi put, ali i poslije. Osjećaj da nema više zajedništva, povezanosti i dijeljena - razara psihu. Prema intenzitetu stresa, razvod braka dolazi odmah nakon smrti bliske osobe. 

  • Prvo, možda i najvažnije, kada tako nastupi razvod kako si opisao, važno je zadržati pozitivnu sliku o sebi. Vrlo je bitno zadržati pozitivan duh radi daljnje perspektive. Nemojte se omalovažavati. Što je učinjeno, učinjeno je i ne može biti neučinjeno. 
  • Čim dođe do Vašeg razvoda, važno je da preuzmete kontrolu nad svojim životom i da sebe tu ne vidite kao žrtvu. 
  • Kako ste rekli da imate 2 djece, nemojte dozvoliti da ona ikako ispaštaju zbog neugodnih emocija partnera i Vas. Ovo je teško, ali potrebno. Djeci je najpotrebnija ljubav i osjećaj sigurnosti koju im u ovakvim trenucima mogu pružiti samo roditelji.
  • Izađite iz doma. Izolacija može voditi depresiji, a pronalazak novih aktivnosti (sportskih - teretana, klizanje, planinarenje, ...) čisti um i tijelo. Tako ćete zadržati psihološku jačinu.
  • Sve probleme koji su izvan Vaše mogućnosti kontrole - zaboravljajte. Shvatite da to nije stvar na koju Vi možete ikako utjecati.
  • Promijenite očekivanja koja imate sada već bivše. Često ljudi u braku misle kako kontroliraju odnos. Zapravo samo tako misle jer nitko nema kontrolu nad osjećajima druge osobe.
  • Pazite da donosite odluke promišljeno! Dobro razmislite o svakoj odluci i njenim posljedicama vezanim uz rastavu braka. Procijenite sve prednosti i mane i tek onda donesite odluku. Nemojte brzati tj. "trčati pred rudo".
  • Potražite savjet bračnog savjetnika ali i po potrebi psihologa. Također, Vaši najbliži Vam sada trebaju (roditelji, rodbina, prijatelji) pa se više družite s njima.

Slična pitanja

1 odgovor 88 pogleda
Goran Dren pitano 05.12.2015. u kategoriji Razno od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,893 bodova)
1 odgovor 108 pogleda
0 odgovora 42 pogleda
Marko Radić pitano 30.03.2016. u kategoriji Razno od korisnika Marko Radić Superaktivan (1,499 bodova)
1 odgovor 116 pogleda
1 odgovor 78 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,046 pitanja

2,659 odgovora

1,319 komentara

703 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...